Ποιοι και γιατί αποσύρουν τις καταθέσεις τους

Η εντεινόμενη αβεβαιότητα και ιδίως η πιθανότητα επιστροφής στη δραχμή αποτελεί εφιάλτη ακόμα και για τους μικρούς καταθέτες, οι οποίοι έχουν πλέον αρχίσει να αποσύρουν κι αυτοί τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν κάνει «φτερά» από τις τράπεζες από 6 έως 10 δις ευρώ, ενώ η τάση αυτή είναι αυξητική όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη στο «Π». Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι μεγάλοι επενδυτές έχουν αποσύρει τα κεφάλαια τους από τις ελληνικές τράπεζες εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα ακολουθούν την ίδια τακτική και οι μικροσυνταξιούχοι και οι μικροεπενδυτές, υπό το φόβο εξόδου της χώρας από το ευρώ και επειδή οι περισσότεροι θεωρούν πως θα είναι πιο ασφαλείς εφόσον διαθέτουν χαρτονομίσματα σε ευρώ αφενός και, αφετέρου επειδή η απόσυρση μετρητών δεν αφήνει «ίχνη» όπως γίνεται στην περίπτωση των διατραπεζικών συναλλαγών.

Παράλληλα, όμως, αποσύρονται σχετικά μεγάλα ποσά και από εταιρικούς λογαριασμούς, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τις 100.000 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές οι τράπεζες ζητούν από τους πελάτες τους προειδοποίηση μερικών ημερών, για να πραγματοποιήσουν τη συναλλαγή, ενώ μικρότερα ποσά έως 30.000 ή 40.000 ευρώ τα εξυπηρετούν αυθημερόν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο εκτιμάται ότι έχουν αποσυρθεί από το τραπεζικό σύστημα περισσότερα από 6 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των εκροών σε πάνω από 80 δισ. την τελευταία διετία.

paraskhnio.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.