Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
 • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
 • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, τελικά έκανες αίτημα για μεγαλύτερο κούρεμα (Quest) ? ‘Εγινε αποδεκτό ή ακόμη δεν έχεις απάντηση ? Προς nomore, Από ποιό δικηγορικό γραφείο σου πρότ…
 • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106262781 E-value
Minilink

Ποιοι οδηγούν σε καταστροφή τις τράπεζες; Οι …λαϊκιστές ή μήπως οι…χαρτογιακάδες;

ΠΗΡΑ ΔΑΝΕΙΟ 100.000 ΕΥΡΩ για αγορά σπιτιού. Η τράπεζα μου το έδωσε άνετα και μάλιστα με ρώτησε αν θέλω και παραπάνω.  Το σπίτι είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα για Χ χρόνια. Και είναι γραμμένο στα χαρτιά της, για 100.000 ευρώ. Σήμερα, ούτε το σπίτι τιμάται 100.000 ευρώ – ζήτημα είναι αν πιάνει τις 60.000 – ούτε με τη δραστική μείωση των εισοδημάτων και την έκρηξη της ανεργίας μπορώ να πληρώνω τόκους +κεφάλαιο βάσει της αρχικής συμφωνίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ  να παίρνει όσα έπαιρνε; Και γιατί πρέπει, ντε και καλά, στα βιβλία της να «γράφει» σπίτι αξίας 100.000 ευρώ; Η απάντηση των …χαρτογιακάδων είναι ότι αν η τράπεζα πράξει διαφορετικά, θα υποχρεωθεί  να εγγράψει  πρόσθετες προβλέψεις λόγω της μείωσης της αξίας των ενυπόθηκων δανείων, άρα, δεδομένης και της έλλειψης κεφαλαίων σήμερα, αλλά και της δυνατότητας να δανειστεί από τις αγορές,  θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία. Οι τράπεζες έχουν δανείσει 67 δις ευρώ στεγαστικά δάνεια και 6,3 δις ευρώ δάνεια σε τρίτο νόμισμα (ελβετικό φράγκο, δολάριο). Συνολικά 73,4 δις ευρώ. Αν δεχθούμε τα επίσημα στοιχεία για την πτώση των αξιών στα ακίνητα που μιλάνε για 25%-30%, τότε οι τράπεζες έχουν χάσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια. (Μέρος των δανείων αφορούν χρηματοδότηση 75% της εμπορικής αξίας και μέρος το 100%).

ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ… κάνουν πως δεν το ξέρουν! Και παίζουν τον …παπά, περιμένοντας και πιέζοντας τους δανειολήπτες να πληρώσουν κανονικά για αξίες που δεν υφίστανται!

Μήπως ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τα νούμερα «μαϊμού»; Να  τελειώνουμε με τα ψέματα πως …λεφτά υπάρχουν; Να τελειώνουμε με τα λογιστικά και να δούμε την αλήθεια;  Ότι δηλαδή τα λεφτά κάηκαν και ότι είναι 100% χαμένα; Και ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να πληρωθούν;

ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Πρέπει όμως να την αντιμετωπίσουμε. Και η απάντηση των τραπεζών ότι «δεν έχουμε λεφτά, μας τα έφαγε το PSI, είναι μεν σωστή, αλλά δε λύνει ούτε το πρόβλημα των δανειοληπτών, ούτε το πρόβλημα των τραπεζών, οι οποίες σε λίγο θα ξεπουλήσουν στο 30% (το πολύ) στα distress funds τα χαρτοφυλάκια των δανείων τους. Λύση υπάρχει, είναι  μία και οφείλει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να τη δώσει.

ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ  στους τροικανούς για την κατάσταση, να πατήσει πάνω στην τελευταία τοποθέτηση του ΔΝΤ και να ζητήσει plas  ελάχιστα δις που να δοθούν στις τράπεζες με ένα σκοπό: Το γενικό κούρεμα των δανείων κατά 30%. Μόνο έτσι  θα αρχίσουν και οι τράπεζες να εισπράττουν δόσεις, μόνο έτσι θα περισσέψει χρήμα για κατανάλωση, με τις όποιες ευεργετικές συνέπειες στην οικονομία αλλά και στις ίδιες τις τράπεζες.

Και δύο τελευταίες παρατηρήσεις:

1.    Στο PSI, δεν έχασαν λεφτά μόνο οι τράπεζες. Έχασαν και τα ασφαλιστικά ταμεία των Ελλήνων που τα έχουν χρυσοπληρώσει, έχασαν και όλοι οι Έλληνες που εμμέσως «κουρεύτηκαν» εισοδηματικά. Με ποια λογική ζητείται από αυτούς να συνεχίζουν α πληρώνουν στο 100% τις ανειλημμένες σε πρότερη εποχή  υποχρεώσεις τους;

2.    Το θέμα αυτό θα έχει καταιγιστικές πολιτικές συνέπειες. Ήδη, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης υπέβαλε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να προστατεύσει τους Έλληνες δανειολήπτες από τα distressed funds, τα οποία αγοράζουν χαρτοφυλάκια δανείων και πιέζουν για την αποπληρωμή των οφειλών αυτών. “Ελλοχεύει ο ορατός κίνδυνος τα distress funds να αποκτήσουν δάνεια ελληνικών τραπεζών σε τιμή ευκαιρίας και εν συνεχεία να αισχροκερδήσουν στρεφόμενοι νομικά κατά των δανειοληπτών, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν εμπρόθεσμα στις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να εισπράξουν έστω και ένα χαμηλό ποσοστό της απαίτησής τους, το οποίο όμως θα είναι σαφώς υψηλότερο σε σχέση με το ευτελές τίμημα που κατέβαλαν στην τράπεζα για την αγορά του δανείου”, σημειώνει ο βουλευτής. Και τονίζει ότι η πολιτεία οφείλει να προστατέψει άμεσα και αποτελεσματικά τους Έλληνες δανειολήπτες από τις ασύδοτες και ανεξέλεγκτες κερδοσκοπικές διαθέσεις τους.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ 15 ΔΙΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ που ετοιμάζονται να βάλουν στα ταμεία τους τα funds, πατώντας πάνω στην λογιστική άποψη των χαρτογιακάδων ότι «κινδυνεύουν οπι τράπεζες, αν προχωρήσουν σε «κούρεμα» των δανείων.

Βασίλης Βαλαμβάνος, vasval9@gmail.com

www.bankwars.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

23 Σχόλια Ποιοι οδηγούν σε καταστροφή τις τράπεζες; Οι …λαϊκιστές ή μήπως οι…χαρτογιακάδες;

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ…
  Σε θρίλερ εξελίσσεται το «παζάρι» κυβέρνησης και Τρόικα για τις ρυθμίσεις τόσο των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, όσο και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.
   
  Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, αναζητείται κοινή ρύθμιση για χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος. Υπάρχει μεγάλη απόσταση. Αυτοί θέλουν ένα μόνιμο σύστημα στα ευρωπαϊκά πρότυπα ενώ εδώ θέλουμε 100, 200 ή 1000 δόσεις.Αναζητούμε ταυτόσημο σύστημα με ίδιες δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία» ανέφερε η ίδια πηγή, παραπέμποντας στις συσκέψεις που θα έχουν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια μετα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.
   
  Ειδικά για τις ρυθμίσεις για τα τραπεζικά δάνεια, ανέφερε πως «εκεί είναι που δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος. Ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θέλουν να μάθουν πόσους θα επηρεάσει η ρύθμιση και πόσα θα πάρουμε».
   
  Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στις συζητήσεις με την Τρόικα έχει διαπιστωθεί σύγκλιση σε κάποια επιμέρους θέματα. «Κάνουν βήματα προς τα πίσω, αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί αλλιώς δεν θα έχει ουσία η ρύθμιση» ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης που μετέχει στις διαβουλεύσεις.
   
  Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στα «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια, η Τρόικα συμφωνεί σε ρύθμιση με επιτόκιο 1,5% αλλά σε κυμαινόμενο επιτόκιο και όχι σταθερό που ζητούσε η ελληνική πλευρά, συνδεδεμένο μάλιστα με το επιτόκιο της ΕΚΤ. Δεν διαφωνεί όμως ως στο εισοδηματικό κριτήριο των 25.000 ευρώ.
   
  Για την περίοδο χάριτος, η ελληνική πλευρά είχε προτείνει να φτάνει σε 4 έτη, με αξιολόγηση στα 2 χρόνια. Μετά από τις διαπραγματεύσεις, φέρεται να συμφωνούν σε περίοδο χάριτος 4 ετών, αλλά με ετήσια αξιολόγηση.
   
  Διαφωνία υπάρχει ακόμα για αν θα τύχει προστασίας η α΄ κατοικία,  αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ, εφόσον το σύνολο της περιουσίας δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, όπως προτείνει η ελληνική πλευρά. Η τρόικα συμφωνεί μεν από πλευράς στα νούμερα αυτά, αλλά φαίνεται πως επιμένει πως πρέπει να εξετάζεται η συνολική περιουσία όχι μόνο ως προς τα ακίνητα που διαθέτει, αλλά να περιλαμβάνονται και όλα άλλα στοιχεία του δανειολήπτη  όπως καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, κ.λπ.
   
  Η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει και  τροποποιήσεις στον «νόμο Κατσέλη» και ειδικά για το ποσοστό της δόσης που θα πρέπει να καταβάλλει ο δανειολήπτης έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή του. Η πρόταση όμως το ποσό να μην υπερβαίνει το 10% της δόσης, με ελάχιστο καταβαλλόμενο ποσό  τα 40 ευρώ, δεν φαίνεται να γίνεται δεκτή από την τρόικα.

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:
   
   
   
  Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στα «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια, η Τρόικα συμφωνεί σε ρύθμιση με επιτόκιο 1,5% (ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφού το επιτόκιο της ΕΚΤ είναι 0.75% γιατί να επιβαρύνεται ο σε αποδεδειγμενη αδυναμία δανειολήπτης με επιτόκιο 1.5% + 0,12% ΕΦΤΕ;) αλλά σε κυμαινόμενο επιτόκιο και όχι σταθερό που ζητούσε η ελληνική πλευρά, συνδεδεμένο μάλιστα με το επιτόκιο της ΕΚΤ (ΠΡΟΣΟΧΗ: Το επιτόκιο ΕΚΤ είναι καλύτερο διαχρονικά από τα Euribor που μοχλεύονται πιο συχνά και πιο εύκολα από τις εμπορικές τράπεζες, βλ. πρόσφατα σκάνδαλα μεγαλύτερης έκτασης από αυτά του Libor). Δεν διαφωνεί όμως ως στο εισοδηματικό κριτήριο των 25.000 ευρώ.
   
   
   
  Για την περίοδο χάριτος, η ελληνική πλευρά είχε προτείνει να φτάνει σε 4 έτη, με αξιολόγηση στα 2 χρόνια. Μετά από τις διαπραγματεύσεις, φέρεται να συμφωνούν σε περίοδο χάριτος 4 ετών, αλλά με ετήσια αξιολόγηση. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Για ποια ακριβώς περίοδο χάριτος ομιλούνε όταν ο δανειολήπτης που βρίσκεται σε αδυναμία πρέπει να καταβάλει δόσεις και μάλιστα ΕΝΤΟΚΕΣ;;;)
   
   
   
  Διαφωνία υπάρχει ακόμα για αν θα τύχει προστασίας η α΄ κατοικία,  αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ, εφόσον το σύνολο της περιουσίας δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, όπως προτείνει η ελληνική πλευρά. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Σήμερα, προστασία τυχαίνει η Α κατοικία για 200,000 ευρώ +50,000 ευρώ για έγγαμους +25,000 ευρώ για κάθε τέκνο). Η τρόικα συμφωνεί μεν από πλευράς στα νούμερα αυτά, αλλά φαίνεται πως επιμένει πως πρέπει να εξετάζεται η συνολική περιουσία όχι μόνο ως προς τα ακίνητα που διαθέτει, αλλά να περιλαμβάνονται και όλα άλλα στοιχεία του δανειολήπτη  όπως καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, κ.λπ.
   
   
   
  Η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει και  τροποποιήσεις στον «νόμο Κατσέλη» (ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΗΤΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…) και ειδικά για το ποσοστό της δόσης που θα πρέπει να καταβάλλει ο δανειολήπτης έως ότου εκδικαστεί η υπόθεσή του. Η πρόταση όμως το ποσό να μην υπερβαίνει το 10% της δόσης, με ελάχιστο καταβαλλόμενο ποσό  τα 40 ευρώ, δεν φαίνεται να γίνεται δεκτή από την τρόικα. (Μένει να το κρίνει το δικαστήριο).

 • bubble69

  Γιατι μιλατε για “κοκκινα” δανεια? Η ρυθμιση που προωθει η κυβερνηση αφορα ενημερα δανεια μονο!!! Προκειτε για παραπλανηση οταν λεγεται οτι θα ρυμιστουν “κοκκινα δανεια”.

  • GEORGE M

   Οταν μιλάμε για τις τροποποιήσεις του νόμου Κατσέλη, τότε μιλάμε μόνο για κόκκινα δάνεια. Οταν αναφερόμαστε στη ρύθμιση για   τους δανειολήπτες με δόση στο 30% και λοιπές διευκολύνσεις τότε αναφερόμαστε σε ενήμερες οφειλές για τις οποίες γίνεται ρύθμιση ωστε να μήν κοκκινίσουν. Στη ουσία είναι δυο διαφορετικές νομοθετικές παρεμβάσεις.

 • Κώστας

  Οταν παίρνεις στεγαστικό δάνειο πρέπει να έχεις στο νου σου πως αν για κάποιο λόγο η τιμή του ακινήτου αλλάξει είναι δικό σου πρόβλημα, όχι της τράπεζας. Αν οι τιμές ανεβαίναν και η αξία του ακίνητο σου πήγαινε στα 150.000 δεν νομίζω να έδινες παραπάνω λεφτά στην τράπεζα, ούτε θα παραπονιόσουν στα φόρουμ.
  Ας γίνει αυτή η κρίση μάθημα για όλους μας και από εδό και πέρα να μάθουμε να κρεμάμε το καλάθι εκεί που φτάνουμε, αρκετά καλομάθαμε τόσα χρόνια με το εύκολο, πλαστικό χρήμα και όταν πάει κάτι στραβά με τον προυπολογισμό μας να τα ρίχνουμε στην τράπεζα.

  • floudas

   και εσυ που ειχες το νου για να μην παρεις εκοψες το χερι σου
    

  • panos21

   ΜΠΡΑΒΟ ΤΡΟΜΠΑ!!! ΕΕΕΕΕ….συγνώμη,Κώστα ήθελα να πώ.Ωραία σου τα είπαν στην τράπεζα να τα πείς!Που γίνεται το σεμινάριο;Θέλω κι εγώ γίνω μ@@@κας…εεεε…συγνώμη,εννοούσα σοφός,σαν κι εσένα!!!

  • arximalakas

   ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ.
   ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ.
    

  • arximalakas

   ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ο ΣΚΑΤΑΣ

  • Άρης

   Ο επιχειρηματίας- Τραπεζίτης – με τον ιδρώτα μας  Λ.Λαυρεντιάδης, περνάει δύσκολα εκεί στη ψειρού , δεν έχει τι να κάνει και γράφει απέλπιδα στα φόρουμ μπας και ξεπλύνει με “αντράνταχτα επιχειρήματα” τα ανομήματα του συναφίου του. Μη μου τον στεναχωρέιται .μωρέ…..κρίμα απ το θεό……

 • Κώστας

  Από της απαντήσεις σας και μόνο καταλαβαίνει κανείς το επίπεδο σας, οπότε δεν υπάρχει νόημα να συμετάσχω σε αυτή την συζήτηση. Επειδή πρόβαλα ένα λογικό επειχίρημα που δεν σας συμφέρει πέσατε πάνω μου σαν τους ούνους και με προσβάλετε, δίχως να σας έχω δώσει κάποιο δικαίωμα.
  Ούτε δουλεύω σε τράπεζα, ούτε έχω πάρε-δώσε με δαύτους, αλλά αμέσως βγάλατε το συμπέρασμα διότι έχω διαφορετική άποψη με σας. Ετσι είναι αυτά, υπάρχουν πάντα 2 όψεις του νομίσματος και δεν φταίνε πάντα οι άλλοι για τα χάλια μας.
  Δυστυχώς η αυτοκριτική και η κοινή λογική σπανίζει στης μέρες μας, πιθανότατα λόγω έλειψης παιδείας και κακής νοοτροπίας.

  • Sophia

   Κωστα δεν ξερεις το επιπεδο μας οπως και δεν ξερουμε και εμεις το δικο σου. Μπηκες εδω και στο πρωτο σου σχολιο μας κανεις υποδειξεις. Εσυ πρωτος ησουνα εριστικος και ακολουθησαν οι υπολοιποι.Δεν εχεις ιδεα πως εχει φτασει ο καθενας μας εδω που εχει φτασει.
   Και για να μην μιλαω για αλλους, εγω με τον ανδρα μου πριν 3 χρονια βγαζαμε 3.500€ και τωρα φυτοζωουμε με 800€. Πες μου εσυ λοιπον τι ακριβως λαθος υπολογισμο εκανα.
   Οποτε καλο ειναι πριν εκφρασεις την διαφορετικη σου αποψη να γνωριζεις τουλαχιστον πεντε πραγματακια. Αλλοι ειναι απολυμενοι, αλλοι εχουν δει μισθους και συνταξεις στα Ταρταρα, αλλοι εχουν κλεισει τα μαγαζια τους ή τα κρατουν και ειναι ζημιογονα γιατι δεν εχουν χρηματα να τα κλεισουν……….μπορω να σου πω ατελειωτες περιπτωσεις!
   Και ενα δευτερο που συμβαινει σε αυτο το φορουμ ( ατυπος κανονας αν θες ), δεν κρινουμαι ο ενας τον αλλον, απλα προσπαθουμε να ενημερωσουμε και να βρουμε λυσεις, οπως και αν εφτασε ο καθενας μας στο σημειο να μην πληρωνει.

   • Άρης

    Καλημέρα Σοφία .
    Εγώ επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως και μόνο η λέξη “τράπεζα” κάνει τζίζ .Ναι τζίζ και όχι μόνο !  Εδώ έχει βουήξει το σύμπαν με τα τερτίπια της αισχροκερδούς γκόλντεν αγέλαίας στρατιάς και μείς συμψηφίζουμε και κρίνουμε ανόμια πράγματα. Ενας ο δανειολήπτης απέναντι σε τί ; Σε κάτι ισοδύναμο ; Σε τί ; Το τραπεζικό Ράιχ λεηλατεί ζωές κράτη και καλύβες ανθρώπων παγκοσμίως και μείς ρίχνουμε ευθύνες στη μονάδα και στο μονόδρομο που μας είχαν χαράξει . Σύμφωνα με κάποιους ανθρώπους πρέπει να νιώθουμε και ενοχές ….. Ναι ;  Και καλά ακόμα κι αν γλύτωνα και δεν έπερνα δάνειο , τώρα πιά είναι πασιφανές οτι θα τρώγανε κι εμένα. Θα μου μειώναν μισθους κλπ . Σοσιαλισμός του χρέους για όλους ….Καμμιά αντίρρηση ; Και καπιταλισμός για μερικούς … Καμμιά αντίρρηση ;

    • Sophia

     Eνοχες ειπες;
     Χα χα χα σιγα μην νιωσω ενοχες!!! Ενοχες θα επρεπε να νιωθουν οι κλεφτες και οι απατεωνες και αυτοι ειναι οι τραπεζες.Τωρα ακομα και αν ειχα λεφτα, αν δεν εκαθαριστει το τι πραγματικα χρωσταω και αν χρωσταω δεν τους πληρωνω μια δεκαρα.
     Κουμπαρε εγω προσωπικα καμια αντιρρηση στα γραφομενα σου!
     Την καλημερα μου!

     • Άρης

      Ετσι ακριβώς όπως τα λές Σοφία μου .
      “Και κερατάδες και δαρμένοι ; ” Γίνεται ; Δε γίνεται .
      Ε, όχι ! Αμ πώς ! 
      Οσο για το “…να μάθουμε να κρεμάμε το καλάθι εκεί που φτάνουμε…” που ειπώθηκε , ναι συμφωνώ ….αλλά το   ΤΙ    θα έχει το καλάθι μέσα και πόσο καλά θα το φτάνουμε , ευχαρίστως  να του πώ σε όποιον έχει απορία …..Πρός το παρόν προπονούμαι  με το να βάζω γουρουνοκεφαλές μέσα στην καλαθούμπα ,να μη το φτάνει  ο σκύλος και να φτιάχνω “πηχτή” ,  ένα τοπικό μεζεκλικι από τα μέρη μου  . Ε , μολις μας τελειώσουν τα χοιρινα …….μάντεψε .

  • noname

   Από τον τρόπο που μιλάς περισσότερο για τραπεζικό μου κάνεις παρά για υπερχρεωμένο δανειολήπτη που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του. Έχεις την απαίτηση εμείς τα χαμηλού επιπέδου ανθρωπάκια να προβλέψουμε ότι η οικονομία της χώρας θα πάει σκ@τά και ότι οι αξίες των ακινήτων θα πέσουν όταν οι ίδιες οι τράπεζες εκτιμούσαν και χρηματοδοτούσαν στο 100% της εκτίμησης που έκαναν. Οι τράπεζες  λοιπόν με τους ειδικούς, τους σπουδαγμένους επαγγελματίες στα κολέγια, με 3 μεταπτυχιακά ο καθένας δεν ήξεραν, ήθελες  όμως εμείς να γνωρίζουμε και να μη αποφασίζαμε ποτέ να βάλουμε το κεφάλι μας κάτω από ένα κωλ@κεράμιδο  γιατί έπρεπε να προβλέψουμε ότι οι πολιτικοί αυτής της χώρας μαζί με τα “περίχωρά” τους έχουν κατασπαταλήσει και έχουν φάει τα πάντα μέχρι το μεδούλι. Και συμπερασματικά θέλεις να πληρώσουμε εμείς οι χαμηλού επιπέδου το μάρμαρο για να βάλουμε μυαλό και να μη ξαναδανειστούμε στο άμεσο μέλλον. Δηλαδή κατ εσένα το δίκιο το έχει ο απατεώνας και όχι ο εξαπατηθείς. Μπράβο συγχαρητήρια αλλά εμένα δε με πείθεις ότι είσαι υπερχρεωμένος και αυτά περί νομισμάτων και όψεων αλλού.

 • ANENDOTOS

  Αγαπητέ’τή…Κώστας….
  Ίσως να έχεις δίκιο στην συμπεριφορά.
  Όμως εδώ γίνονται γράφονται πολλά και διάφοροι και φυσικά αρκετά χρήσιμα.Θα απαντήσω στην λογική σου:
  1.-Οι τράπεζες ή ιδρύματα…ειδικά στην Ελλάδα,λειτουργούν με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΡΟΠΟ υπολογισμού δόσεων τόκων κτλ.μόνο και μόνο να μην μπορείς ΠΟΤΕ να τους εξοφλήσεις με διάφορες αλχημείες,όπως υπολογισμού του έτους σε 360 ημέρες αντί 365,να κάνεις εκταμίευση του δανείου αυθημερόν με την υπογραφή της σύμβασης ενώ αφήνεις το περισσότερο ποσό στην τράπεζα σε καταθετικό λογαριασμό με φυσικά επιτόκιο αστείο σε σύγκριση με τον τόκο του δανείου,ότι παραιτείσαι από δικαιώματα που έχεις,ότι ονομάζουν όπως γουστάρουν ένα λογαριασμό πίστωσης σε αλληλόχρεο για να έχουν υπερμεγέθη οφέλη,να μην συνδέουν τα εξωτραπεζιτικά επιτόκια με το δικό τους επιτόκια,να αναγράφουν σε συμβάσεις δανείων ΄΄ότι θεωρείται εύλογη νόμιμη και δίκαιη οποιαδήποτε χρέωση που κάνει η τράπεζα !!!΄΄, ότι να καταγγέλουν όποτε θέλουν κατά την ανεξέλεγκτη κρίση τους τις συμβάσεις !!!,.Ασφαλώς και φέρουν την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ευθύνη υπερχρέωσης των νοικοκυριών γιατί ήθελαν ΜΟΝΟ το κέρδος τους και λόγω ορνανωτικής τους υπεροχής ΕΠΕΒΑΛΑΝ{βλέπε συμβάσεις προσχώρησης ή λεόντειες συμβάσεις}….κτλ..
  Δυστυχώς η πολιτεία συνδάμει για αυτές τι παρανομίες τους που  δεν έχουν τελειωμό…
  ΕΡΩΤΗΣΗ:
  Γιατί να μην χάσουν οι τράπεζες 20,30,40,50,60 % από κέρδη που έτσι και αλλιώς έχουν αποκτήσει με παράνομους όρους;
  Γιατί να μην περικόψουν-διαγράψουν ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ δάνεια που δεν εξυπηρετούνται και δεν εχουν ΟΥΔΕΜΙΑ πιθανότητα να λάβουν;
  Γιατί εξακολουθούν να δυναστεύουν τον οποιοδήποτε οφειλέτη απαιτώντας το δάνειο με νομικίστικους τρόπους όπως ρύθμιση !!! με αναγνώριση χρέους !!!;
  Γιατί να πληρώνουμε από τους φόρους ΟΛΩΝ μας τα λάθη των τραπεζών όπως επισφαλή δάνεια που έδωσαν,ανακεφαλαιώσεις κτλ και να έχουν το θράσος να μην ΄΄κουρεύουν΄΄τα δάνεια ΄όση συνολική απώλεια είχε ο οφειλέτης τα τελευταία 4 χρόνια δηλαδή 70 % περίπου,συν ανεργία και άμεσους-έμμεσους φόρους;
  -Εν τέλει ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής τους και αν δεν ΑΛΛΑΞΟΥΝ απλά να κλείσουν ,όπως έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις ….αλλά οι τράπεζες γιατί ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ στον ρόλο που έπρεπε και πρέπει να παίξουν για την κοινωνία.
  ΑΡΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ   ΟΥΔΕΝΑ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ και την δουλειά που κάνουν αλλά νόμιμα ,μπορούν να την κάνουν εκατοντάδες φορείς όπως πχ.Δήμοι,εταιρίες δημοτικές,ειδικού σκοπού κρατικές,ΜΚΟ κτλ.
  Νομίζω ότι φθάνει το τέλος τους είτε νόμους όπως Κατσέλη,είτε με δικαστικές αποφάσεις ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ,είτε στην πράξη{ποιος άραγε θα ξαναπάει σε τράπεζα;},είτε με κοινωνική έκρηξη…
  Γέννοιτο….
   

  • Άρης

   Τα σέβη μου για το τσάμπα φροντιστήριο που έκανες  . “Καποιοι” ή δε έχουν καταλάβει Χριστό για το τι συμβαίνει ή είναι “Μαρθακλάψες” που λεέι και ο Γ.Κουλ.  

 • ANENDOTOS

  ΤΡΑΠΕΖΕΣ:
  ΔΕΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ αφού ΔΕΝ επιτέλεσαν τον σκοπό τους και με μύριες παρανομίες συντηρήθηκαν και οι μέτοχοί τους αποκόμισαν  κέρδη που δεν δικαιούνται.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
  Να τα αποδώσουν στον λαό που τα πήραν έμμεσα ή άμεσα και ασφαλώς οι μέτοχοί τους να μπρούν να ενταχθούν στο νόμ υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
  ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ:
  -Όταν πετούσαν λεφτά από τα παράθυρα  πήραμε και εμείς.
  -Για εισοδήματα-δουλειές  που χάσαμε χωρίς δική μας ευθύνη.
  -Για λάθος πολιτική των τραπεζών που έψαχναν υπερκέρδη.
  -Για τα δέλεαρ που μας έταζαν για να μας δώσουν δάνεια.
  ΚΑΛΑ  ΚΑΝΟΥΝ και πληρώνουν ΑΣΚΟΠΑ δικηγόρους κτλ έξοδα,αφού ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΗ γιατί τα θέλουν ΟΛΑ.Ας εξακολουθούν να τα πωλούν σε Ουαλία,Κύπρο,Αγγλία εισπράκτορες.Θα χάσουν περισσότερα.
  Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ   Δ   Ε   Ν     ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ.
  Δεν φταίει η τρόϊκα. Οι ανίκανοι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν και κυβερνούν να πληρώσουν,έχουν και χρήματα.
   
   

 • panos21

  Φίλοι μου κακώς κάθεστε και απαντάτε στον ”Κώστα”.Σε όποιον δεν αρέσει το site δεν έχει παρά να μην ξαναμπεί.Εάν θέλει επίπεδο ας μπεί στο site της Λυρικής σκηνής….Και επειδή δεν μας πείθεις Κε Κώστα….τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία για να πουλήσεις τις νουθεσίες σου!

 • noname

  Μας εξαγριώνει

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  Καλησπέρα συναγωνιστές,
  Φαίνεται πως η “Μάρθα Κλάψα” έχει βάρδια σήμερα…
   

  • Άρης

   Χα , χα , χα !
   Σε παρακαλώ Γ.Κ. μην την αναφέρεις .
   Δεν την έχω ξεπεράσει ακόμα και με πληγώνεις .
   Αααχχχχ  Μαρθαααααα άπονη  !

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>