Ποιους καλύπτει η προστασία από τους πλειστηριασμούς

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση από το υπουργείο Οικονομίας του νομοσχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πιθανότατα θα κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και αύριο ενώ η ισχύς της μεταβατικής ρύθμισης θα διαρκέσει ενδεχομένως έξι μήνες, αν και είχε υπάρξει η σκέψη η διάρκειά της να είναι ένας χρόνος.

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης σημείωναν ότι στόχος της ρύθμισης είναι να δοθεί προστασία στο 95% των δανειοληπτών που σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η προστασία θα αφορά την πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας στα επίπεδα των 400.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κλιμάκωση προς τα πάνω ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δανειολήπτη, (π.χ. οικογένεια με ένα ή δύο παιδιά).

Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το αρμόδιο υπουργείο, για να προστατεύεται ο δανειολήπτης από πλειστηριασμό της πρώτης του κατοικίας θα πρέπει να συνδυάζει αθροιστικά τρία κριτήρια: ύψος συνολικής αξίας ακίνητης περιούσιας, ύψος ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και ύψος καταθέσεων.

Ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν να θεσπιστεί ένα προσωρινό πάγωμα των πλειστηριασμών για διάστημα δύο – τριών μηνών μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη συνολική αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων μέσα από τη δημιουργία ενός δημόσιου φορέα διαχείρισής τους. Τελικά φαίνεται να προκρίνεται η λύση για την άμεση θέσπιση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών υπό προϋποθέσεις ώστε να μην μείνουν ακάλυπτοι οι δανειολήπτες.

Χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους αναφέρθηκε στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης λέγοντας ότι η προστασία από πλειστηριασμούς αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε επίσης ότι θα κατατεθεί και ρύθμιση η οποία θα απαγορεύει την πώληση ή εκχώρηση των στεγαστικών δανείων σε μη αναγνωρισμένους τραπεζικούς οργανισμούς ή σε distress funds.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.