Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Ποτέ δε φτάνουν και … πάντα επαρκούν

Ακόμα και χωρίς τη δόση των €31,5 δισ, μέχρι τον Ιανουάριο έχει χρήματα το Κράτος!

Παρά τη συνεχή τρομολαγνία γύρω από τα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους, όλως τυχαίως πάντα τελικά βρίσκεται μια λύση. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα κυβέρνηση και ΜΜΕ σπέρνουν πανικό σχετικά με την “καταστροφή” που θα σήμαινε η μη άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, οι τελευταίες διαρροές από κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν, ότι δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.

Ακόμα και εάν έως τότε δεν εκταμιευτεί η πολυπόθητη δόση, η κυβέρνηση προσδοκά τώρα, ότι έως το τέλος του έτους σε μηνιαία βάση ο προϋπολογισμός θα καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως έως το Δεκέμβριο και ενδεχομένως έως τον Ιανουάριο δεν θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα.

Ήδη τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το οκτάμηνο έδειξαν πρωτογενές πλεόνασμα τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα 850 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου το πρωτογενές έλλειμμα να διαμορφωθεί σε 1,295 δισ. ευρώ από 3,083 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουλίου.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>