Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Πουλάνε δάνεια σε ξένους για μετρητά οι τράπεζες

Αν χρωστάτε ένα δάνειο σε ελληνική τράπεζα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σας ενοχλήσει ελληνική εισπρακτική εταιρεία, για λογαριασμό ξένου fund αυτή τη φορά. Κι αυτό θα το καταλάβετε από τις ενοχλήσεις, οι οποίες αυτή τη φορά πιθανότατα θα είναι περισσότερες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι ελληνικές τράπεζες αναγκάζονται να….
πουλήσουν δανειακά χαρτοφυλάκια με αντάλλαγμα μετρητά.

Ήδη, μετά τις πρώτες πωλήσεις δανείων κατά το 2008, οι οποίες είχαν προκαλέσει αναστάτωση στην ελληνική αγορά (Εθνική), σύμφωνα με πληροφορίες, ελληνική τράπεζα ενδιαφέρεται να πουλήσει στο εξωτερικό ένα δανειακό χαρτοφυλάκιό της.

Όπως αναφέρει στέλεχος ελεγκτικής εταιρείας, ο πρώτος τρόπος
της λεγόμενης απομόχλευσης συνήθως πραγματοποιείται με μετρητά, δηλαδή η τράπεζα δίνει ένα χαρτοφυλάκιο που κοστίζει 100 ευρώ και στη συνέχεια το fund του δίνει 80 ώστε να βγάλει τη διαφορά.

Ένας άλλος τρόπος, πιο περίπλοκος, είναι και η διανομή μετοχών που αντιστοιχούν στα ποσά των δανειακών χαρτοφυλακίων. Και φυσικά αν πρόκειται για ένα fund από το Σικάγο, δεν σημαίνει ότι θα έρθουν ξένοι να ζητήσουν χρήματα. Απλώς, θα αναθέσουν τη δουλειά σε μια ελληνική εισπρακτική εταιρεία.

Βεβαίως, η ανάθεση δανείων σε ξένους προκαλεί ενοχλήσεις στους καταναλωτές, ωστόσο για τις τράπεζες είναι ένα άκρως θετικό γεγονός, καθώς θα έχουν αντικαταστήσει δάνεια με μετρητά. Διότι αν για ένα χαρτοφυλάκιο 10 δισ. ευρώ λάβουν 8 δισ. μετρητά, τότε αυτό θα έχει ευεργετική επίδραση στον ισολογισμό των τραπεζών.

Οι καταναλωτές, όμως, δεν γλιτώνουν τα δάνεια σε καμία περίπτωση, ούτε βέβαια και τις ενοχλήσεις από τις εισπρακτικές εταιρείες.

http://www.protothema.gr/


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια Πουλάνε δάνεια σε ξένους για μετρητά οι τράπεζες

 • begar

  Καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:

  1. Τα δάνεια δεν πουλιούνται με 80% αλλά σε πολύ πιο ξεφτίλα τιμές, έως και 40%, δηλαδή χρέος 100 € θα αγοραστεί 40 €.

  2. Σε όποιον πούστη και να ανήκει το χρέος, για τον οφειλέτη είναι το ίδιο. Οι ίδιες εισπρακτικές θα του ζαλίσουν τα @@.

  3. Πάντα, σύμφωνα με τις δανειακές συμβάσεις που έχουμε υπογράψει, αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

  Ο,τιδήποτε άλλο διαβάσετε είναι παραμύθι.

   

 • rogue

  Ποίος ο αρθρογράφος του εν λόγω ενημερωτικού και εξόχως εκφοβιστικού δημοσιεύματος; (Δρ. Τζέκυλ)
  Να πας να πεις του κελεμπία ότι όποιος και να τα πάρει στα παπάκια μας. Εμείς θα δώσουμε τα τρία μας. (Mr Χάιντ)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>