Πρέβεζα: Δικαίωση από το Εφετείο δανειολήπτη σε δικαστικό αγώνα με τράπεζα μετά από 6 χρόνια!!

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Μετά από έναν δικαστικό αγώνα που κράτησε έξι χρόνια δανειολήπτης από την Πρέβεζα δικαιώνεται στο Εφετείο, αφού απέδειξε πως η Τράπεζα που είχε εκδώσει διαταγή πληρωμής σε βάρος του, για δάνειο που είχε λάβει, είχε προβεί σε παράνομες χρεώσεις.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει πριν από έξι χρόνια όταν η Τράπεζα είχε πετύχει την έκδοση διαταγής πληρωμής σε βάρος του δανειολήπτη και αξίωνε να της καταβάλει το ποσό των 250.000 ευρώ για οφειλή του από δάνειο που είχε πάρει.

Να σημειωθεί εδώ πως το αρχικό δάνειο που είχε ληφθεί ήταν της τάξης των 75.000 ευρώ το 2004. Για τα επόμενα χρόνια, έως την έναρξη της περιόδου της κρίσης ο δανειολήπτης είχε καταβάλει σε τόκους τουλάχιστον 35.000 ευρώ.

Έκτοτε επήλθε σε δυσμενή οικονομική κατάσταση και αδυναμία πληρωμής.

Η τράπεζα εξέδωσε διαταγή πληρωμής και αξίωνε το ποσό των 250.000 ευρώ που έχει  φτάσει η οφειλή!!!

Ο δανειολήπτης προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας ασκώντας ανακοπή η οποία έγινε δεκτή και ακυρώθηκε η διαταγή πληρωμής αφού με βάση και οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη, ο δανειολήπτης απέδειξε ότι η τράπεζα είχε προβεί σε παράνομες χρεώσεις, ανατοκισμούς, επιβαρύνσεις, έξοδα κλπ.

Η τράπεζα στη συνέχεια προσέφυγε στο Εφετείο Ιωαννίνων ασκώντας έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Όμως και το Εφετείο δέχθηκε ότι η διαδικασία που είχε ακολουθήσει η Τράπεζα ήταν παράνομη και γι’ αυτό απέρριψε την έφεση, επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση και ακύρωσε την διαταγή πληρωμής.

Έτσι με τελεσίδικη πλέον απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων, η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, δικαιώθηκε ο συμπολίτης μας δανειολήπτης σε έναν δικαστικό αγώνα με την τράπεζα ο οποίος κράτησε έξι χρόνια.

Τέλος αξίζει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι από τις πρώτες που ο δανειολήπτης δικαιώνεται και από το Εφετείο.

Την υπόθεση για λογαριασμό του συμπολίτη μας χειρίστηκε ο Δικηγόρος Πρέβεζας Βασίλειος Γιάπρος.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.