Πρέπει να γίνει δημοψήφισμα ή να το αφήσουμε στα κόμματα;

Εννοείται ότι σ’ αυτή τη φάση που βρισκόμαστε πλέον, δεν μπορεί ούτε συνταγματικά να γίνει δημοψήφισμα, αλλά στις 7-5-2012, δηλαδή την επόμενη των εκλογών, είχαμε ανεβάσει άρθρο με τίτλο Μυρίζει δημοψήφισμα. Διαβάστε αυτό το άρθρο και θα δείτε ότι τα πράγματα εξελίχτηκαν ακριβώς έτσι, όπως αποδείχθηκε χθες ,σε σχέση με το τηλεφώνημα Μέρκελ.

Βέβαια, όπως μεταδόθηκε χθες το βράδυ, έπειτα από την διάψευση από την πλευρά του Βερολίνου, το θέμα του δημοψηφίσματος είχε τεθεί ήδη από τους Ευρωπαίους, εδώ και αρκετές ημέρες, ακόμα και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, όμως ο ελληνικός λαός και προφανώς και ορισμένα κόμματα, δεν έμαθαν και δεν γνώριζαν τίποτα.

Έπειτα από όσα διαδραματίστηκαν χθες μεταξύ Προεδρίας της Δημοκρατίας και Καγκελαρίας και τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις, εμείς πιστεύουμε ότι η κ. Μέρκελ, μάλλον ρώτησε για την πορεία αυτής της υπόθεσης και όχι ότι το ζήτησε χθες..

Σε ότι αφορά το ερώτημα του άρθρου, αυτό είναι ρητορικό. Φυσικά και πρέπει να αποφασίζουμε εμείς ως πολίτες με δημοψηφίσματα, όπως έπρεπε να είχαμε κάνει και στην παρούσα κρίση από το 2010. Ενώ άλλοι λαοί κάνουν δημοψηφίσματα ακόμα και για τον φερετζέ, εμείς εξακολουθούμε να μην κάνουμε δημοψήφισμα ούτε για τα πιο σοβαρά θέματα, αλλά τα έχουμε αφήσει όλα στις κομματικές ομάδες συμφερόντων και στα μόνιμα πολιτικά τζάκια.

Όχι μόνο θα πρέπει να αποφασίσουμε εμείς με δημοψήφισμα και για το θέμα της παραμονής ή μη στο ευρώ, αλλά θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, ώστε να θεσπίσουμε δημοψηφίσματα έπειτα από λαϊκή πρωτοβουλία και όχι σύμφωνα με τα κέφια του εκάστοτε πρωθυπουργού, που ποτέ δεν τα είδαμε.

[sc:Πηγή id=”http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/05/blog-post_480.html” ]

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.