Πρεμιέρα σήμερα του Κόμματος Αποστράτων.Ποιες οι θέσεις του

Σήμερα,ημέρα εορτής των ΕΔ, ξεκινάει τη “κούρσα”του στον πολιτικό στίβο το κόμμα Αποστράτων.


Ποιες θα είναι η κεντρική πολιτική θέση του νέου κόμματος που θα παρουσιαστεί επισήμως σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας;


•Επανέλεγχος του δημοσίου χρέους της χώρας για καθορισμό του επαχθούς χρέους για τη διαγραφή του. Εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το γεγονός ότι το 90% του εξωτερικού χρέους υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο. Διεκδίκηση της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από την Γερμανία.


•Αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με στόχο την βελτίωση της απόδοσης του και όχι απλά την οριζόντια μείωση του προσωπικού. Νέα οργάνωση με την λογική του ελάχιστου απαραιτήτου και ορθά κατανεμημένου προσωπικού. Ενιαίο μισθολόγιο για τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με μηχανοργάνωση του δημόσιου και αξιοποίηση του διαδικτύου, κατάργηση όλων των μη παραγωγικών οργανισμών και συγχώνευση συναφών υπηρεσιών,  συνεχής αξιολόγηση των κρατικών υπάλληλων. Δραστική μείωση του κόστους διοίκησης (περιορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων, του αριθμού των ειδικών συμβούλων, των ενοικίων κλπ.) Κατάργηση όλων των καταχρηστικών συντεχνιακών προνομίων. Κατάρτιση των προϋπολογισμών λειτουργικών εξόδων από μηδενική βάση. Καθιέρωση της ποινικής ευθύνης των διοικήσεων.


•Σεβασμός και απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του κράτους. Οι λαμβάνοντες κρατική χρηματοδότηση φορείς να υποχρεούνται να αποδίδουν ανά χρήση πλήρως αιτιολογημένο απολογισμό. Κεντρικός Έλεγχος των Προμηθειών του Δημόσιου. Αυστηρά κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΚΟ. Επανεξέταση του συνόλου των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων και των συντάξεων των αλλοδαπών.


•Αναδιοργάνωση φορολογικών υπηρεσιών. Μόνιμος υφυπουργός προερχόμενος από την υπαλληλική ιεραρχία. Υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου για πάταξη της διαφθοράς. Μηχανοργάνωση και μείωση των ΔΟΥ. Εκπαίδευση εφοριακών υπαλλήλων. Εξάλειψη της επαφής ελεγχόμενου και ελέγχοντος.


•Περιορισμός της φοροδιαφυγής με καθιέρωση συστήματος κινήτρων και αντικινήτρων. Σταδιακή μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και αυστηρές ποινές για τους φοροφυγάδες. Εκλογίκευση συντελεστών ΦΠΑ και εξάλειψη της μη απόδοσης του ΦΠΑ με απευθείας είσπραξη του. Πόθεν έσχες για όλους. Καθιέρωση αποτελεσματικού συστήματος αντικειμενικών κριτηρίων. Επανεξέταση του συνόλου των φοροαπαλλαγών. Μέγιστο όριο το ένα έτος για εκδίκαση φορολογικών διαφορών. Άμεση είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών. Φορολόγηση των κερδών του παράνομου τζόγου μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών. Έλεγχος της κινήσεως κεφαλαίων προς το εξωτερικό για απόδοση των οφειλομένων φόρων τόκων και δικαιολόγηση της προέλευσης των κεφαλαίων αυτών. Εξάλειψη του παραεμπορίου-Μαύρης Εργασίας. Φορολόγηση των κερδών από πώληση μετοχών.


•Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κράτους με παροχή δικαιωμάτων εκμετάλλευσης και όχι κατ’ ανάγκη πώληση. Αποκρατικοποιήσεις χωρίς να απολεσθεί ο έλεγχος στρατηγικών τομέων της οικονομίας.


•Πάγωμα και κατασχέσεις μη δηλωμένων καταθέσεων στο εξωτερικό πολιτικών και ανωτάτων δημοσίων υπαλλήλων

www.onalert.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Πρεμιέρα σήμερα του Κόμματος Αποστράτων.Ποιες οι θέσεις του”

  1. καλα κρασια πεστε τους…τωρα ερχονται για σωτηρες?…οταν ειχαν τις καρεκλες και του μισθους τους μεγαλους και τις αρπαχτες απο μιζες και δεν λεγανε τιποτα…τωρα τους πηρε το ενδιαφερον…αη σιχτηρ…ουστ…τσογλαναραδες ολοι…σορυ για τα λεγομενα μου αλλα τουε ξερω καλα τι αλητες ειναι…επειδη τυγχανει να ημουν στον στρατο καποτε και τα εζησα απο κοντα….ξεφτιλες ειναι ολοι τους…σαν αυτους που ειναι πανω τωρα…ολοι εθνοσωτηρες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *