Προβοκάτσιες με στόχο τις ελληνικές τράπεζες

Ύποπτα παιχνίδια με τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έχουν αρχίσει να παίζουν ορισμένα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Και καλό θα ήταν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά τα ελληνικά media ώστε να μην προκαλούν εντυπώσεις ψευδείς, οι οποίες ωστόσο μπορούν να παρασύρουν κόσμο και να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα.

Από χθες το βράδυ λοιπόν έχει ξεκινήσει από μεγάλος διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο επιθετική ειδησεογραφία με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταματά να δανείζει μερικές ελληνικές τράπεζες». Και μάλιστα το ρεπορτάζ γίνεται με συνεχή updates και με ύφος που σαφώς δημιουργεί εντυπώσεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ECB πράγματι στέλνει αποκλειστικά στον ELA δύο τράπεζες, την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς αυτές είναι υποκεφαλαιοποιημένες μετά το PSI και μέχρι να εισπραχθούν από τις τράπεζες τα 18 δις ευρώ.

Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει διακοπή χρηματοδότησης. Θυμίζουμε ότι για ένα χρονικό διάστημα, κατά το PSI, το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος χρηματοδοτούνταν μόνο μέσω του μηχανισμού ELA της Τραπέζης της Ελλάδος. Που επί της ουσίας αποτελεί έναν έμμεσο τρόπο χρηματοδότησης μέσω τουΕυρωσυστήματος.

Χαρακτηριστικά επαναλαμβάνουμε την ανακοίνωση της ΕΚΤ ώστε να μην δημιουργούνται παρερμηνείες:

  • Για τις τράπεζες της ευρωζώνης υπάρχουν δύο τρόποι να αντλήσουν ρευστότητα από το Ευρωσύστημα.
  • Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι διαθέσιμες οι κανονικές πράξεις αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος, τότε μπορεί να παρασχεθεί έκτακτη ρευστότητα (ΕLΑ) από την εθνική κεντρική τράπεζα.
  • Ώσπου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που είναι υποκεφαλαιοποιημένες ως αποτέλεσμα του PSI, μερικές από αυτές μετακινήθηκαν στον μηχανισμό του της έκτακτης ρευστότητας (ELA).
  • Όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση – και αυτό αναμένουμε να γίνει σύντομα – οι τράπεζες θα επανακτήσουν την πρόσβασή τους στην κανονική χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα.
  • Η ΕΚΤ και το Ευρωσύστημα στηρίζουν τις ελληνικές τράπεζες.
[sc:Πηγή id=”http://www.bankwars.gr/?p=12218″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.