Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Προετοιμάζουν το έδαφος για κατασχέσεις σπιτιών

«Παράπλευρες» απώλειες με θύματα υπερχρεωμένους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων και μικροϊδιοκτήτες  θα προκαλέσουν οι νέες ρυθμίσεις για τις εταιρίες  επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ), με τις  οποίες η κυβέρνηση επιδιώκει να αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, να βοηθήσει τις τράπεζες και να προσελκύσει κεφάλαια σε projects αξιοποίησης κρατικής περιουσίας. Το ν/σ που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, δίνει τη δυνατότητα στις ΑΕΕΑΠ να επενδύουν και σε κατοικίες. Δημιουργούνται ετσι “θεσμικά… κοράκια”, που θα αναλάβουν να καθαρίσουν την αγορά από τα “πτώματα”, αγοράζοντας “κοψοχρονιά’  τα ακίνητα  που θα βγάζουν σε πλειστηριασμό οι τράπεζες.

Μέχρι τώρα οι εταιρίες αυτές (συνήθως θυγατρικές τραπεζών) μπορούσαν να επενδύουν μόνον σε επαγγελματικά ακίνητα (γραφεία, εμπορικούς χώρους κλπ). Τώρα θα τους δοθεί η δυνατότητα να αγοράζουν οποιοδήποτε ακίνητο, προσβλέποντας σ υψηλά μακροχρόνια κέρδη, καθώς οι τιμές βρίσκονται τώρα στο ναδίρ, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές σπανίζουν.

Παράλληλα με την επιδίωξη του δικού τους κέρδους, θα διευκολύνουν ουσιαστικά τις τράπεζες, οι οποίες ακόμη και στην περίπτωση που μπορούν να κατάσχουν ακίνητα  δεν το κάνουν τώρα, καθώς δεν βρίσκουν αγοραστές για να τα ρευστοποιήσουν.

Με την εφαρμογή των νέων διατάξεων, θα έχουν  “έτοιμους” αγοραστές τις θυγατρικές τους ΑΕΕΑΠ. Ετσι, μόλις αρθούν οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις πλειστηριασμών – όπως ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα – θα  έχουν λόγους να κυνηγήσουν τους δανεολήπτες με ένδικα μέσα. Θα προχωρούν σε κατασχέσεις, ή θα αναγκάζουν τους οφειλέτες να πουλήσουν στις θυγατρικές τους ΑΕΕΑΠ.

Για να επιτελέσουν αυτό το ρόλο τους ως «κοράκια» της αγοράς ακινήτων, οι ΑΕΕΕΠ θα  χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες. Η νέα διάταξη προβλέπει ότι ο δανεισμός τους μπορεί να φθάνει μέχρι το 75% του ενεργητικού τους.

Οι νέες ρυθμίσεις για τις εταιρίες ακίνητης περιουσίας έχουν βέβαια αναπτυξιακούς  στόχους και θα συμβάλουν στην κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων, βοηθώντας τράπεζες, χρηματιστήριο, αποκρατικοποιήσεις. Ομως οι “παρενέργειες” τους είναι προφανείς.

Πέραν των υπερχρεωμένων δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, βορά των ΑΕΕΑΠ θα γίνουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων – νοικοκυριά και επιχειρήσεις – που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και θα αναγκασθούν να πουλήσουν.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

4 Σχόλια Προετοιμάζουν το έδαφος για κατασχέσεις σπιτιών

 • PA

  Μα οι τραπεζες δηλωνουν οτι δεν εχουν λεφτα και ζητουν στηριξη απο το ΤΧΣ.
  Πως θα δανειοδοτησουν τις ΑΕΕΑΠ κατα 75% του ενεργητικου τους.
   
  Λοιπον, επειδη μας εχουν πρηξει πολιτικοι και τραπεζιτες με ασυναρτησιες, νομιζω πως πρεπει να στοιχειοθετηθει μια φορμα καταγγελιας περι ψυχασθενειας των ιθυνοντων που αλλαζουν αποψεις καθε λιγο και λιγακι.
  Και δεν κανω πλακα.
  Αν μπορει να στηριχτει κατι τετοιο νομικως τοτε ουτε αγωγες χρειαζονται ουτε τιποτα για να τους κλεισουμε μεσα.
   

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  Εγώ πάντως θα προσθέσω και θα επιμείνω πως το παρόν άρθρο το συνέταξε η ΜΑΡΘΑ ΚΛΑΣΤΑ ΜΑΣ… χαχαχαχαχαχχαχαχα

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>