Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Προς εξαίρεση από το τεκμήριο διαβίωσης οι 18άρηδες και οι μακροχρόνια άνεργοι

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών για επιβολή τεκμηρίου διαβίωσης και υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης σε όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

 Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται από αυτό το μέτρο αποτελεί το γεγονός πως ένας φοιτητής χωρίς καθόλου εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία καλείται να προσκομίσει στην Εφορία αποδείξεις 750 ευρώ (το 25% του ανύπαρκτου εισοδήματός του), καθώς φορολογείται με ατομικό τεκμαρτό εισόδημα τουλάχιστον 3.000 ευρώ από το πρώτο ευρώ, που ισχύει για τους άγαμους. Εφόσον το ποσό αυτό δεν προσκομισθεί, τότε προβλέπεται επιβολή ποινής, ίσης με το 10% του συνολικού ποσού των αποδείξεων, δηλαδή 75 ευρώ.

Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε πολλά… εγκεφαλικά στα ήδη επιβαρυμένα
ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία βλέπουν ότι βρίσκονται αντιμέτωπα μ’ έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό που τους καλεί συνεχώς να πληρώσουν τη… λυπητερή που προκύπτει από την «αιμορραγία» στα κρατικά ταμεία λόγω της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται διατεθειμένο να καταθέσει νομοθετική διάταξη, με την οποία δεν θα ισχύει το τεκμήριο διαβίωσης και η υποχρέωση υποβολής φόρου εισοδήματος για τους 18άρηδες.

Με αυτή την τροπολογία, οι γονείς θα μπορούν να δηλώσουν κανονικά τα παιδιά τους ως προστατευόμενη μέλη στη δική τους φορολογική δήλωση. Ανάλογη διάταξη εξετάζεται και για τους μακροχρόνια άνεργους, εφόσον τελούν υπό τη φροντίδα συγγενών τους.

zougla.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>