Προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων κατά του PSI

Έλληνες και Ιταλοί ομολογιούχοι ένωσαν τις δυνάμεις τους

Προσφυγή κατά του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου κατέθεσαν από κοινού Έλληνες και Ιταλοί ομολογιούχοι.

Οι εν λόγω ομολογιούχοι που δεν συναίνεσαν στην απομείωση της αξίας των ομολόγων τους, μετείχαν αναγκαστικά στο PSI, καθώς ήταν κάτοχοι ομολόγων ελληνικού δικαίου, οι όροι των οποίων τροποποιήθηκαν με τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Η ομάδα Ιταλών και Ελλήνων επενδυτών, που προ του PSI κατείχε συνολικά ομόλογα ελληνικού δικαίου αξίας 13 εκατ. ευρώ, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να επεκτείνει τους όρους της ανταλλαγής ομολόγων, ακόμη και στους ομολογιούχους που δεν επέλεξαν να μπουν στο πρόγραμμα.

Τρία δικηγορικά γραφεία, ένα ελληνικό και δύο ιταλικά, είχαν ήδη από τις 11 Απριλίου 2012 καταθέσει από κοινού εισαγωγική αίτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλούμενα παραβίαση του Πρωτοκόλλου 1 αλλά και των άρθρων 1,13, 14 και 15 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Ειδικότερα, χαρακτηρίζουν βλαπτική την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης, η οποία είχε αποτέλεσμα να υποστούν ζημία σε όρους καθαρής παρούσας αξίας άνω του 75%, χωρίς μάλιστα να προειδοποιηθούν από τους θεματοφυλακές τους για την αναγκαστική ολοκλήρωση της ανταλλαγής.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κοινοποίησε την προηγούμενη Δευτέρα (14 Μάιου) στα τρία δικηγορικά γραφεία την επίσημη καταχώρηση της άμεσης εισαγωγικής προσφυγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Έτσι, η εισαγωγική προσφυγή, η οποία είναι η πρώτη νομική σχετική ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση σε παγκόσμιο επίπεδο, δρομολογείται πλέον σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια . Έως τις 28 Ιουνίου 2012 θα πρέπει να υποβληθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τα συμπληρωματικά έγγραφα και αιτιάσεις, ενώ το δικόγραφο θα είναι ανοικτό για τους ομολογιούχους (φυσικά πρόσωπα) έως τις 23 Αυγούστου 2012.

[sc:Πηγή id=”http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/354332/prosefugan-sto-europaiko-dikastirio-anthropinon-kata-tou-psi-/” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.