Προσοχη στους Banksters!

Οι τράπεζες μας ως γνωστόν πηραν όλα τα λεφτά των μνημονίων ώστε να… σωθούν! (αληθεια από ποιους; τους… διαχειριστές τους;).
Η διαφορά μας από την Ισπανία ήταν ότι στην Ελλάδα δεν κρατικοποίησαν τις τράπεζες, αλλά τα μνημόνια υπεγράφησαν για να σώσουν τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες οι οποίες τότε ήταν βαθιά εκτιθέμενες στο ελληνικό χρέος

Πρακτικά όλες οι μεγάλες δυτικές τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει!

Κρατούν απλώς ένα μεγάλο ποσό των κρατικών χρεών, που εκτιμάται σε «ΑΑΑ» με την πεποίθηση …. ότι δεν θα χρεοκοπήσουν!

Όταν χώρες της ευρωζώνης (χώρες των PIIGS) αρχίζουν τις προεπιλογές , αυτές θα επιφέρουν πλήγμα επί του συνολικού τραπεζικού συστήματος.

Ο λόγος για τον οποίο οι τράπεζες σώζονται είναι επειδή έχουν τη δυνατότητα να αποτιμούν με την φαντασία τους όλα αυτά τα άχρηστα κρατικά μας χρέη αντί να χρησιμοποιούν ως μοντέλο τους την πραγματική άξια της αγοράς.

Η FED.Res και ΕΚΤ εγχέουν κάθε τρεις και λίγο τεράστια ποσά ρευστότητας σε αυτές τις τράπεζες για να τις στηρίξουν.

Στην Ισπανία έγινε επιτέλους αυτό περίμεναν όλοι οι banksters: επιτέλους πλήρωσε ο Ισπανικός λαός τα σπασμένα των τραπεζιτών.

Μόνο που σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα , οι βρετανικές τράπεζες είναι εκτιθέμενες στα 74 δισεκατομμύρια ευρώ της αξίας του ισπανικού κυρίαρχου χρέους , ενώ οι γαλλικές τράπεζες κάθονται επάνω σε δυναμίτη άξιας 112 δισεκατομμυρίων ευρώ του ισπανικού κυρίαρχου χρέους και οι δε γερμανικές

τράπεζες εκτίθενται σε συνολικό ποσό του ισπανικού κυρίαρχου χρέους άξιας 131 δισ. αντίστοιχα.

Έτσι, λοιπόν ένα ποσόν (ΦΟΥΣΚΑ), περίπου 317 δισεκατομμύρια ευρώ της αξίας του ισπανικού δημόσιου χρέους εγγράφεται στους ισολογισμούς των τραπεζών των τριών αυτών χωρών !

Αυτό το χρέος, στη συνέχεια, καταγράφεται “ως περιουσιακο στοιχείο” από το οποίο οι τράπεζες δικαιολογούν χρήματα για να τα δανείσουν προς διάφορες εταιρείες, εργολάβους, κτλ. σε ποσοστό άνω του 10 προς 1, η λεγομένη μόχλευση που τωρα ειναι πανω απο 40 προς 1 !!! δηλ. για καθε ευρω δανειζεις 40(αερα) !!)

Οι τράπεζες , και οι ρυθμιστικές αρχές δεν καθορίζουν πόσο επικίνδυνη είναι η μόχλευση στα περιουσιακά τους στοιχεία με αποτέλεσμα και οι μοχλεύσεις των ισολογισμών τους να θέτουν ως βάση τα ανώτατα δυνατά όρια, με βάση τις δικές τους εσωτερικές εκτιμήσεις ( δηλαδή των στελεχών των τραπεζών) και μετά βρίσκεται η αληταρία των κυβερνήσεων μας που ξεχρεώνουν την τράπεζα εθνικοποιώντας την !

Αυτό ήταν όλο το κολπο !

Ενώ το σωστό ΘΑ ΗΤΑΝ: οι ζημιές να χρεώνονται στους μετόχους των τραπεζών , όπως και τα κέρδη τους δηλαδή …. και να τις ξεχρεώνουν οι ίδιοι δια της εκποιήσεως της προσωπικής των περιουσίας, οπως (πρεπει να…) γινεται σε ολες τις επιχειρησεις!

Αν ομως αυτη η ΦΟΥΣΚΑ των 317 δις σκασει, θα φερει καταρρευση στο υνολο του τραπεζικου συστηματος της ΕΕ!

Ειναι η μόχλευση εφεύρημα των εχόντων για περισσότερα κερδη, αφού στη χασούρα οι φορολογουμενοι συνεισφέρουν (ποιος τους ρωτάει…)

[sc:Πηγή id=”http://nataliakalou.blogspot.com/2012/05/banksters.html” ]

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Προσοχη στους Banksters!”

  1. Eπειδη η μπουρδολογια περι τραπεζων εχει ξεπερασει τα ορια της παρεξηγησεως προφανως απο γραβατωμενους βουτυρομπεμεδες προσκυνημενους ανιδεους, ξαναλεμε …
     
    Οι τραπεζες συνεχιζουν να υπαρχουν στην Ελλαδα για να λειτουργουν ως καναλια παροχετευσης χρηματος απο ΕΚΤ προς μεγαλοκαταθετες που κανουν αναληψεις και βγαζουν το χρημα στο εξωτερικο.
    Αυτο σημαινει οτι ο ελληνικος λαος μεσω εγγυησεων ελληνικου δημοσιου που δινονται αφειδως στις τραπεζες χρεωνεται το μαρμαρο.
     
    ο εχων ωτα ακουειν ακουετω ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *