Προστασία και από τις τράπεζες

Νομοθετική ρύθμιση φέρνει η κυβέρνηση για να προστατέψει του καταναλωτές που θα κάνουν τις συναλλαγές τους με πιστωτικές κάρτες από τη μετακύλιση της προμήθειας των τραπεζών, από τους προμηθευτές στους καταναλωτές.

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή στο νόμο 2251/1994 για την «Προστασία των καταναλωτών», συμβατή με τις ανάγκες που προέκυψαν μετά τα capital controls και η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων, Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις» που κατέθεσε χθες στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη η οποία προβλέπει πως «ο προμηθευτής δεν δικαιούται να επιβάλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής». Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει τέλος στη μετακύλιση του κόστους χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από κάποιες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες, στους πελάτες τους. Κι αυτό γιατί οι έμποροι και οι επιχειρήσεις δεν ήθελαν να επιβαρυνθούν με τη προμήθεια των τραπεζών για τη χρήση της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, η οποία διαμορφώνεται μεσοσταθμικά στο 2%-2,5% περίπου, με τις μεγάλες αλυσίδες να απολαμβάνουν πολύ χαμηλότερες προμήθειες, ακόμη και κάτω του 1%, λόγω του αυξημένου τζίρου που πραγματοποιούν με κάρτες.

Αυτό μόνο ως θετικό βήμα μπορεί να εκληφθεί από τη πλευρά της κυβέρνησης, καθώς τα πάντα θα γίνονταν 2 με 2,5% ακριβότερα σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Θα περιμέναμε βέβαια να μειωθεί η τραπεζική προμήθεια, γιατί είναι σαν να έχει νομοθετηθεί η δυνατότητα να βάζουν χέρι οι τράπεζες στις τσέπες καταναλωτών και εμπόρων και να βγάζουν άπειρα χρήματα καθημερινά, μόνο και μόνο από τη χρήση των καρτών που τόσο έντονα προωθεί η κυβέρνηση για να ελέγξει, δήθεν, τη φοροδιαφυγή.

Αν η κυβέρνηση κόπτεται τόσο πολύ για τη προστασία των πολιτών, καλό θα ήταν να κηρύξει άκυρες και τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από το 2002 με άκυρους όρους που αποβαίνουν εις βάρος των δανειοληπτών, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν υπερκέρδη για τις τράπεζες, τις οποίες έχει πληρώσει χρυσές ο ελληνικ΄ςο λαός με τις απανωτές ανακεφαλαιοποιήσεις.

danioliptes.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.