Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • danny4 on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημερα κωστη ευχαριστω για την απαντηση το σπιτι θεμελιωθηκε το 80 ειναι 140 τμ και σηκωθηκε το 90 δεν ξερω...ο νομος κατσελη λεει οτι θα σταματησει και θα ανοιγουν κ…
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Φένια, δεν θα αλλάξει κάτι. Το τραπεζικό απόρρητο έτσι και αλλιώς δεν ισχύει για τους οφειλέτες εδώ και χρόνια και μάλιστα με νόμο. Ήδη ο πιστωτής αν θέλει, είτε το δη…
 • Φενια on Forum: Γενική συζήτηση 12Αυτό είναι μια πολύ καλή ερωτηση gp. Θα λειτουργεί άραγε ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου;;;; Και έτσι θα μπορεί να βάζει αυτόματως χέρι σε μισθούς κτλ (σε οσους χρωσ…
 • Διώνιος on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών6977347877 6979729756 6979223710 6977365971 6979223872 Ενοχλούν πολύ θέλοντας να πουλήσουν χρηματιστηριακά προιόντα, συμβουλές κλπ.
 • νίκος123 on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριών@xm καλησπέρα και συλληπητήρια. Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση που βιώνετε. Οι εισπρακτικές και οι δικηγόροι δεν συγκινούνται με τίποτα και δεν σέβονται τίποτα. Γι…
 • Xm on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριώνΚαλησπέρα σας   Έχω έρθει σε πολύ δύσκολη θέση.εχασα πολύ πρόσφατα τον συζηγο μου και αναγκάστηκα να παραιτηθώ από την εργασία μου αφού νοσηλευόταν για μεγάλο χρον…
Minilink

Προστασία στους υπερχρεωμένους

Σχέδιο για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με πρόσθετες διευκολύνσεις για τη ρύθμιση των τραπεζικών χρεών, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης μελετά στην παρούσα φάση μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με στόχο τη διευκόλυνση όλων όσοι αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, λόγω των μειώσεων που έχουν υποστεί τα εισοδήματά τους.

Ανάμεσα, άλλωστε, στις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν και η εξαγγελία νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέπει στους δανειολήπτες να πληρώνουν μόνο τόκους για 3 χρόνια και η δόση να μην ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Σε αυτήν τη λογική βασίζονται οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που επεξεργάζεται σήμερα η κυβέρνηση.

Ουσιαστικά θα προβλέπεται για το σύνολο των δανείων ένας συνδυασμός μείωσης της δόσης και επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής. Για τους άνεργους δανειολήπτες εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί κάποια περίοδο χάριτος, μέχρις ότου ο δανειολήπτης βρει εργασία για να ξεκινήσει και πάλι την αποπληρωμή του δανείου του.

Ενα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι και η υιοθέτηση της ρύθμισης που ισχύει σήμερα για τους δημόσιους υπάλληλους που έχουν λάβει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και έχουν τη δυνατότητα καταβολής μειωμένης δόσης έως και 50% για πέντε χρόνια, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις παρέχεται διετής αναστολή καταβολής δόσης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέμα οριζόντιας διαγραφής ενός μέρους των χρεών των νοικοκυριών με νομοθετική παρέμβαση δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος, αναφορικά με την πρόταση νόμου «για την οικονομική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών» του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι εάν υιοθετούνταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για οριζόντια διαγραφή μέρους των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειάζονταν το διπλάσιο ποσό για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Πηγή: Εθνος


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια Προστασία στους υπερχρεωμένους

 • begar

  Όπως και να έχει, από αυτούς που κυβερνούν σήμερα, μην περιμένετε να διαγράψουν ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια.

  Η λύση θα έρθει από τη μαζική μη αποπληρωμή δανείων. Ο,τι γίνεται μαζικά, δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

  • pantnt30

   Αγαπητέ begar,
   Αυτό το έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό.
   Επίσης πολύ καλά γνωρίζουμε πως τα μέτρα Βενιζέλου για τους Δ.Υ με το Παρακαταθηκών (που θέλει να υιοθετήσει και ο Σαμαράς) αποδείχθηκαν απάτη.
   Τρία ολόκληρα χρόνια οι αλήτες δεν ήσαν σε θέση να φέρουν μια νομοθετική ρύθμιση (βαραίνοντάς τους και 3500 αυτοκτονίες)
     και θα φέρουν τώρα???
   Αυτό που απαιτείται είναι μαζική μη αποπληρωμή …… κάτι το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει ολοκληρωμένα απο όλους εμάς τους δανειολήπτες.
   Εχουν πάρι τόσα οι τράπεζες…… 1€ δεν έπεσε στην αγορά και θα τους πιστέψουμε τώρα τους αλήτες
    

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>