Προσφυγή Eurobank κατά Alpha Bank

Την προσφυγή της Eurobank σε διεθνές διαιτητικό δικαστήριο κατά της Alpha Bank για τη ματαίωση της συμφωνίας συγχώνευσης, ανακοίνωσε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας ο Νικόλαος Νανόπουλος.

Όπως ανέφερε, η ματαίωση της συγχώνευσης αυτής, οδήγησε σε απώλεια σημαντικών συνεργειών και για τις δύο τράπεζες, και είναι ασύμβατη με την επιδιωκόμενη προσπάθεια.

Ο κ. Νανόπουλος σημείωσε ότι η δημιουργία μεγάλων τραπεζικών σχημάτων είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό τον Αύγουστο του 2011 η Eurobank προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία συγχώνευσης με την Alpha Bank, όμως η Alpha Bank μονομερώς ματαίωσε τη συμφωνία αυτή, ενώ ήδη είχαμε λάβει τις εγκρίσεις των γενικών συνελεύσεων και βρισκόμασταν στην υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης, είπε ο κ.Νανόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, επισήμανε οτι η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνδυασμό με ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μακράς πνοής για την ανάταξη της οικονομίας.

Ο κ. Νανόπουλος, εκτίμησε ότι το 2012 θα είναι ένα δύσκολο έτος καθώς η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία αυξάνεται, ενώ λόγω της μείωσης των καταθέσεων το ευρωσύστημα θα συνεχίσει να είναι η βασική πηγή άντλησης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες και παράλληλα οι συνθήκες βαθιάς ύφεσης θα επιτείνουν το πρόβλημα των καθυστερούμενων δανείων.

Επισήμανε, επίσης, ότι περίπου 800.000 δάνεια έχουν ρυθμιστεί την περίοδο της κρίσης.

Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις ενέργειες που έχει προχωρήσει και αναμένεται να υλοποιήσει η τράπεζα για να ενισχυθεί κεφαλαιακά και για να εξασφαλίσει ρευστότητα.

ΕΘΝΟΣ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Προσφυγή Eurobank κατά Alpha Bank

 • 29/06/2012, 15:49
  Permalink

  Γιατί δεν κάνει έλεγχο στα τραπεζικά κεφάλαια της eurobank η ΤτΕ να δει που είναι τα χρήματα των καταθετών τι παιχνίδια είναι αυτά εις βάρος των καταθετών ????

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.