Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ-Ενισχυμένη η… δραχμή

Ενίσχυση των ποσοστών των τριών πρώτων κομμάτων, παγίωση της πρωτιάς για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ρήγμα στη μέχρι πρότινος πάγια και αρραγή θέση των Ελλήνων για παραμονή της χώρας στο ευρώ με κάθε τρόπο, αποκαλύπτει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για το «Ποντίκι».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Μαΐου, δηλαδή μετά το ναυάγιο των αρχηγών στις διαπραγματεύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 24,5%, η Ν.Δ. ακολουθεί με 21,5% και το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο με ποσοστό 15,5%.

Η διαφαινόμενη πόλωση του πολιτικού σκηνικού αλλά και η σκληρή ρητορική δείχνουν να πιέζουν τα μικρότερα κόμματα καθώς το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ αλλά και της Χρυσής Αυγής υποχωρεί στο 8%.

Αντίθετα, ενισχύεται η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 6%.

Εκτός παραμένουν ο ΛΑΟΣ, οι Οικολόγοι και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, προηγείται με 32% ο «κανένας», ενώ ακολουθούν ο Τσίπρας (24%), ο Σαμαράς (21%) και ο Βενιζέλος (20%).

Θυσίες μέχρις ενός ορίου

Ιδιαίτερη αξία έχει το ερώτημα της Pulse “Παραμονή στο ευρώ ή επιστροφή σε δικό μας νόμισμα;”.

Σε αυτό το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ με θυσίες μέχρι ενός ορίου, αλλιώς επιστροφή σε δικό μας νόμισμα.

Παραμονή στο ευρώ με όσες θυσίες και αν απαιτούνται απάντησε μόνο το 34% των ερωτηθέντων, ενώ το 7% θέλει άμεση επιστροφή στο δικό μας νόμισμα.

[sc:Πηγή id=”http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/700059/Article.aspx” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *