Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, τελικά έκανες αίτημα για μεγαλύτερο κούρεμα (Quest) ? ‘Εγινε αποδεκτό ή ακόμη δεν έχεις απάντηση ? Προς nomore, Από ποιό δικηγορικό γραφείο σου πρότ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106262781 E-value
Minilink

Πρωτοφανής πτώση πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ

Πρωτοφανή μείωση των πωλήσεών τους κατέγραψαν το 2010 τα super markets, όπως δείχνει και η έρευνα της ICAP Group.

Όπως έδειξε η μελέτη της ICAP Group , με αντικείμενο την αγορά των super markets και cash & carry, το 2010 και για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια, η αξία της συνολικής αγοράς των super markets και cash & carry παρουσίασε αρνητικό ετήσιο ρυθμό μεταβολής σε σχέση με το προηγούμενο έτος (-1,4%). Η συγκεκριμένη τάση εκτιμάται ότι συνεχίστηκε και το 2011 με εντονότερο ρυθμό.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ανταγωνισμός στον κλάδο των super markets είναι ιδιαίτερα έντονος, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των εταιρειών και της πληθώρας των καταστημάτων, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες super markets καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών πωλήσεων του κλάδου, με την τάση συγκέντρωσης να συνεχίζεται.

Στον κλάδο των super markets, ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας, έχουν επηρεάσει τη ζήτηση και οδηγεί τις εταιρείες στην αναζήτηση νέων στρατηγικών ανάπτυξης.

Σημαντικοί παράγοντες διαφοροποίησης αλλά και προσέλκυσης μέρους του καταναλωτικού κοινού είναι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, οι προσφορές και παροχές των αλυσίδων προς τους πελάτες τους, η παρουσία των discounters και ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου.

Επίσης, οι επιχειρήσεις διαφοροποιούνται τόσο από τον αριθμό όσο και από το είδος των καταστημάτων τους (super market, discount, cash & carry). Όπως προκύπτει, οι μεγάλες εταιρείες διαθέτουν εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων με ευρεία γεωγραφική κάλυψη και διαφορετικούς τύπους καταστημάτων, ενώ οι μικρότερες αλυσίδες δραστηριοποιούνται συνήθως σε τοπικό επίπεδο, εντός δηλαδή συγκεκριμένων περιοχών. Στον κλάδο υπάρχουν και επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται μεμονωμένα καταστήματα. Οι δύο τελευταίες κατηγορίες super markets συχνά εντάσσονται σε ομίλους κοινών αγορών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>