Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Πρόσθετο χαράτσι 3% στα ενοίκια επαγγελματικών χώρων

Χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι εισπράττουν ενοίκια από την εκμίσθωση ακινήτων τους σε επιχειρήσεις για επαγγελματική στέγη βρίσκονται φέτος αντιμέτωποι με έναν επιπλέον φόρο.

Καλούνται να πληρώσουν με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών τους δηλώσεων συμπληρωματικό φόρο 3% επί των ενοικίων που εισέπραξαν το 2011 από την εκμίσθωση των ακινήτων τους για επαγγελματική χρήση. Πολλοί, όμως, από τους φορολογουμένους αυτούς, οι οποίοι υπέβαλαν ήδη τις δηλώσεις τους χειρόγραφα στις ΔΟΥ δεν είχαν αντιληφθεί ότι φέτος προβλέπεται και αυτή η πρόσθετη επιβάρυνση.

Με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών σε όλες τις ΔΟΥ επισημαίνεται η παράλειψη αυτή και ζητείται από τους εφοριακούς να τη διορθώσουν κατά τον έλεγχο των χειρόγραφων δηλώσεων που παραλαμβάνουν. Έτσι σε ύστερο χρόνο οι φορολογούμενοι αναγράφουν στους κωδικούς 175-176 του πίνακα 4Ε, στη 2η σελίδα του εντύπου Ε1 και το συνολικό ποσό των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης που εισέπραξαν το 2011.

Το ποσό αυτό φορολογείται με συμπληρωματικό φόρο 3%.

[sc:Πηγή id=”http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=47298&Itemid=160″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Πρόσθετο χαράτσι 3% στα ενοίκια επαγγελματικών χώρων

  • begar

    Επίσης, νέος φόρος 3%, σε όσους τα σώβρακά τους έχουν χρωματιστά σωβρακολάστιχα.

    Άει στο διάολο πια!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>