Πρόστιμα για την υποβολή μικρότερου αριθμού αποδείξεων λόγω τεκμηρίων

ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ εκπλήξεις και «πρόστιμα» κρύβουν πολλά από τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος που θα αρχίσουν να καταφθάνουν στους φορολογουμένους από τον επόμενο μήνα.
Οι εφορίες, με βάση τα τεκμήρια, έχουν υπολογίσει σε πολλές περιπτώσεις υψηλότερα εισοδήματα από αυτά που δηλώθηκαν, με αποτέλεσμα οι αποδείξεις να μην επαρκούν για την κατοχύρωση του αφορολογήτου και να επιβάλλονται πρόστιμα ερήμην των φορολογουμένων.

Βάσει του νόμου ο φορολογούμενος πρέπει να υποβάλει αποδείξεις για δαπάνες που αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματος που δηλώνει. Η εφορία όμως αγνοεί το δηλωθέν –χαμηλό– εισόδημα και «βλέπει» (όπου μπορεί) το τεκμαρτό εισόδημα, που είναι σημαντικά υψηλότερο. ‘Αρα οι αποδείξεις που υποβλήθηκαν δεν φτάνουν για να καλύψουν το τεκμαρτό εισόδημα! Και έτσι η εφορία κόβει πρόστιμο 10% πάνω στο ποσό των αποδείξεων που υπολείπεται.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μέσω του TAXISnet 39.939 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτουν τα εξής:

Τα 24.100 σημειώματα είναι χρεωστικά και αναγράφουν συνολικό ποσό φόρου προς πληρωμή ύψους 32.000.000 ευρώ. Στο καθένα από τα σημειώματα αυτά αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος προς πληρωμή ύψους 1.327,80 ευρώ!
Mόλις 4.400 εκκαθαριστικά είναι πιστωτικά και αναγράφουν συνολικό ποσό επιστρεπτέου φόρου ύψους 3.500.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 10.439 είναι μηδενικά.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εκκαθαριστεί, μέσω του TAXISnet, περίπου 200.000 φορολογικές δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα που προβλέπουν πληρωμή φόρου θα καταφθάσουν, αρχές Ιουνίου στους φορολογουμένους, που θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα πληρώσουν ολόκληρο το ποσό η θα επιλέξουν την καταβολή με δόσεις.

Του Στέλιου Κράλογλου

[sc:Πηγή id=”http://www.express.gr/news/finance/602718oz_20120517602718.php3″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.