Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Nemesis on Forum: Γενική συζήτηση 12Φίλε no more, 1. Αν το σπίτι είναι σε υποθήκη λόγω δανείου (υποθέτω στεγαστικό) τότε πρέπει να δεχτεί την πώληση η Τράπεζα όπου η υποθήκη και το χρέος μεταφέρεται στον…
  • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12κάτι ακόμα, όταν λένε ότι μπορούν να καλούν μια φορά ανά 2η μέρα, εννοούν εργάσιμη μέρα;; δηλαδή άμα σε καλέσουν παρασκευή μπορούν να ξανακαλ΄σεουν δευτέρα;; ή θα πρέπε…
  • no more on Forum: Γενική συζήτηση 12καλησπέρα, ζήτησα και πήρα το αρχείο κλήσεων από εισπρακτική εταιρία, λείπουν πολλές κλήσεις γιατί κάνω και εγώ ηχογραφήσεις αλλά έχω μέσα στο αρχείο τους 2 κλήσεις απα…
  • tleon on Forum: Γενική συζήτηση 12Δηλαδή την πάτησε ο φίλος μου...
  • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Από τη στιγμή που θα μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία στο παιδί του, αρχίζει προθεσμία 5 ετών, μέσα στην οποία η τράπεζα μπορεί να τον κυνηγήσει για καταδολίευση και να α…
  • tleon on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημερα σε όλους. Μια βοήθεια για ένα φίλο και συνάδελφο θα ήθελα. Είναι φορτωμένος με δάνεια πάνω από 35000. Έχει το πατρικό του στο όνομά του, ένα παλιο σπίτι όχι τί…
Minilink

Πρόστιμα ”μαμούθ” 22 δις σε τράπεζες για χειραγώγηση

”Οι δώδεκα τράπεζες της ευρωζώνης που έχουν δημοσίως συνδεθεί με το σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor θα μπορούσαν να υποστούν συνολικά πρόστιμο τόσο από τις εποπτικές αρχές όσο και για αποζημιώσεις σε επενδυτές και αντισυμβαλλόμενους, ύψους 22 δισ. δολ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Morgan Stanley.

Η ανάλυση, η οποία κατά παραδοχή των ίδιων των συγγραφέων της είναι «ωμή» εκτιμά ότι 11 ακόμη τράπεζες θα τιμωρηθούν όπως η Barclays, η οποία κλήθηκε τον προηγούμενο μήνα να καταβάλει 456 εκατ. δολάρια σε αμερικανικές και βρετανικές αρχές επειδή προσπάθησε να χειραγωγήσει το επιτόκιο διατραπεζικής αγοράς που χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για μία αγορά ύψους 360 τρισ. δολ..

Στον υπολογισμό δεν περιλαμβάνεται ο πιθανός αντίκτυπος από τις συνεχιζόμενες έρευνες σε ΗΠΑ και ΕΕ για σύσταση καρτέλ, η οποία θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Joaquin Almunia, ο επίτροπος αρμόδιος γα θέματα ανταγωνισμού, θα πει την Παρασκευή ότι η ευρωπαϊκή έρευνα για σύσταση καρτέλ στην αγορά επιτοκίων των παραγώγων που σχετίζονται με το Libor και δύο ακόμη επιτόκια διατραπεζικής, το Euribor και το Tibor, είναι μία από τις «βασικές του προτεραιότητες».

Ο κ. Almunia θα πει ότι το «σοκαριστικό» σκάνδαλο Libor αντιπροσωπεύει την «πιο ανεύθυνη συμπεριφορά που επέδειξε ο κλάδος». Εάν επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες του, θα θελήσει να επιβάλει τέτοια τιμωρία που να οδηγήσει σε «αλλαγή κουλτούρας στον τραπεζικό κλάδο» ο οποίος προς το παρόν δεν έχει ενοχληθεί από τις αντιμονοπωλιακές αρχές.

Οι έρευνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για σύσταση καρτέλ χρειάζονται χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν, αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε βαρύτατα πρόστιμα έως και 10% του τζίρου.

Βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, οι αρχές θα πρέπει απλά να δείξουν ότι υπήρξε προσπάθεια σύστασης καρτέλ, και όχι να αποδείξουν τον ακριβή αντίκτυπο στην εκάστοτε αγορά.

Η ανάλυση της Morgan Stanley είναι η πιο λεπτομερής προσπάθεια να ποσοτικοποιηθούν οι πιθανές ζημίες από το σκάνδαλο, που ανάγκασε την Barclays να παραδεχθεί ότι είπε ψέματα καταθέτοντας τα ποσοστά για τη διαμόρφωση του Libor.

Τα εκτιμώμενα πρόστιμα θα μπορούσαν να στοιχίσουν 4% – 13 % από τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών για το 2012 ή 0,5% από το book value, εκτιμά η Morgan Stanley.

Η ανάλυση αξιολογεί επίσης τον πιθανό κίνδυνο από αγωγές αποζημιώσεων. Κάθε μία από τις τράπεζες που έχουν εμπλακεί θα μπορούσε να πληρώσει κατά μέσο όρο 400 εκατ. δολ. με ατομικές αποζημιώσεις από 60 εκατ. δολ. έως 1,1 δισ. δολ. αναλόγως του ύψους των ισολογισμών στα παράγωγα.

Η ανάλυση εκτιμά ότι οι περισσότερες από τις έντεκα τράπεζες –εκτός της Barclays δηλαδή – θα παραδεχθούν ότι ακολούθησαν παρόμοια τακτική αλλά δεν θα ευνοηθούν από την έκπτωση που δόθηκε στη Barclays, λόγω της έγκαιρης συνεργασίας. Ορισμένες από αυτές τις τράπεζες κατ’ ιδίαν δηλώνουν ότι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν email τόσο έντονα όσο εκείνα που είχαν στείλει οι trader της Barclays όταν υπόσχονταν μπουκάλια σαμπάνιας Bollinger σε αντάλλαγμα για συγκεκριμένα επίπεδα επιτοκίου.

Ο Peter Wright όμως, δικηγόρος που μέχρι πρότινος συνεργαζόταν με τις αρχές δήλωσε: «Η Barclays δεν κατηγορήθηκε για διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της χωρίς εντιμότητα. Εάν αυτή η κατηγορία όμως, διατυπωθεί εναντίον άλλων οργανισμών… τότε το πρόστιμο μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερο».

Πηγή Euro2day


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>