Πρόστιμα σε… άδειες τσέπες

Σε 116.648 ανέρχονται συνολικά οι εκθέσεις που έχει αποστείλει το ΣΔΟΕ στις αρμόδιες Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τα Τελωνεία της χώρας, από το 2009 έως τις 30.11.2012, για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειες επί θεμάτων προστίμων και οφειλών φορολογουμένων.
Τούτο γίνεται γνωστό σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου.

Όπως, ωστόσο, σημειώνει ο υφυπουργός «η είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν συνεπεία ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ καθίσταται δυσχερής, λόγω του μεγάλου ύψους αυτών αλλά και του γεγονότος ότι οι υπόχρεοι καταβολής τους φυσικά ή νομικά πρόσωπα στερούνται, στις πλείστες των περιπτώσεων, περιουσιακών στοιχείων κατά το χρόνο επιβολής και βεβαίωσης αυτών».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είχε απευθύνει την ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών ζητούσε να ενημερωθεί αν υπάρχουν συνολικά απογραφικά στοιχεία για τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί από το ΣΔΟΕ από το 2009 έως και σήμερα και ποιο είναι το σύνολο των προστίμων που έχουν επιβληθεί και το ποσό που έχει εισπραχθεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *