Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν παίρνουν απόδειξη

Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν ζητούν αποδείξεις προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σε δύο φάσεις.

Το πρόστιμο θα καταβάλλεται εντός 10 ημερών σε οποιαδήποτε ∆ΟΥ, µε έκπτωση 50%. Ακόμα θα προβλέπεται έκπτωση 40% αν το ποσό θα δίνεται σε δόσεις, 60% αν καταβληθεί εφάπαξ, ενώ θα δίνεται επιστροφή έως και 30% σε όσους πληρώνουν τα πρόστιμα.

Παράλληλα, θα θεσπιστεί ένα νέο σύστημα με «πόντους» για τις παραβάσεις, το οποίο και θα ενέχει «κίνητρα συμμόρφωσης».

Ακόμα, τα βιβλία «β΄κατηγορίας» θα μετονομαστούν σε «απλογραφικά», ενώ τα «γ΄κατηγορίας» σε «διπλογραφικά». Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων τα ακαθάριστα έσοδα δεν υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. ευρώ τηρούν «απλογραφικά βιβλία», ενώ οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μεγαλύτερα του 1,5 εκατ. ευρώ τηρούν «διπλογραφικά βιβλία».

Επιπλέον, οι πρώτες αλλαγές που θα κατατεθούν σύντομα στη Βουλή, θα είναι η υποχρεωτική χρήση της φοροκάρτας από τις αρχές του 2012, καθώς και το «πόθεν έσχες» για όλα τα εισοδήματα.

Υποχρεωτικό θα είναι, επίσης, και το «πόθεν έσχες» για όλα τα εισοδήματα, με τους φορολογούμενους να καλούνται να σημειώνουν όλα τα έσοδα και τις δαπάνες, προκειμένου να περιοριστεί δραστικά το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Μεταξύ εσόδων και δαπανών θα επιτρέπεται μία απόκλιση της τάξεως του 15% έως 20%. Εφόσον η διαφορά θα είναι υψηλότερη, τότε θα καταβάλλεται φόρος 10% επί του ποσού της διαφοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *