Πωλητήρια – εξπρές από τις τράπεζες

Tα «ασημικά» τους βγάζουν προς πώληση οιτράπεζες και εκτιμάται ότι το επόμενο τρίμηνο θα υπάρξει καταιγισμός από τέτοιες κινήσεις. Οι τράπεζες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς σε πωλήσεις θυγατρικών, καθώς υπάρχει δέσμευση στα αναθεωρημένα πλάνα αναδιάρθρωσης που έχουν υποβάλει στην DG Comp. Υπό αυτό το πρίσμα αναμένονται επιθετικές κινήσεις στο μέτωπο της πώλησης θυγατρικών το επόμενο διάστημα. Σχετικά με τις θυγατρικές του εξωτερικού επιδίωξη των ελληνικών τραπεζών είναι να καταφέρουν να διατηρήσουν την παρουσία τους σε χώρες όπου έχουν αυξημένο μερίδιο στην τοπική αγορά.

Εθνική

Η Εθνική σε συνεργασία με τις Goldman Sachs και Morgan Stanley τρέχει τις διαδικασίες πώλησης του συνόλου της Finansbank, με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν πως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στις 21 Δεκεμβρίου. Η Finansbank αποτιμάται στο τουρκικό χρηματιστήριο 19,4 δισ. τουρκικές λίρες που σημαίνει περίπου 6 δισ. ευρώ αποτίμηση ενώ τα κεφάλαια ανέρχονται σε 3,1 δισεκ.  Με βάση το πλάνο αναδιάρθρωσης η Εθνική έχει εκτιμήσει ότι από την Finansbank θα πιάσει μια φορά το book value δηλαδή περίπου 3 δισεκ. ευρώ όσα είναι και τα κεφάλαια. 

Η DG Comp έχει αποδεχθεί την αποτίμηση της Finansbank μια φορά τα κεφάλαια και με βάση αυτό τον σχεδιασμό προχωράει και η διαδικασία πώλησης. 

Εν τω μεταξύ ένα βήμα πριν από την πώληση της NBGI Private Equity βρίσκεται η διοίκηση της Εθνικής. Σύμφωνα με πληροφορίες ως προτιμητέος επενδυτής έχει επιλεγεί κοινοπραξία private equity funds, συμφερόντως της Goldman Sachs και της Deutsche Bank.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία NBGI Private Equity Limited, θυγατρική της NBGI International Ltd, , είχε υπό τη διαχείρισή της στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, κεφάλαια ύψους 470 εκατ. ευρώ σε σχέση με περίπου 472 εκατ. ευρώ την 31 Δεκεμβρίου 2014. Η εταιρεία διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο, Παρίσι και στην Κωνσταντινούπολη. Η καθαρή εσωτερική αξία των επενδύσεων της ανέρχεται σε περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Πειραιώς

Σε ό,τι αφορά στην Τράπεζα Πειραιώς, η διοίκησή της έχει αποφασίσει να περιορίσει την παρουσία της στο εξωτερικό. Το ενεργητικό των διεθνών δραστηριοτήτων της ανέρχεται σε 6,8 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα πέσει στο μισό. Eίναι πολύ πιθανό για την Πειραιώς, να πουλήσει πρώτα τη θέση της στην Kύπρο, για την οποία ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από υποψήφιους μνηστήρες. 

Eurobank

Από την πλευρά της η Eurobank επισπεύδει την πώληση της Eurolife, με τις προσφορές για την ασφαλιστική να αναμένονται να υποβληθούν στις 18 Δεκεμβρίου του 2015 και τη διαδικασία πώλησης εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου διμήνου. Η Euroife διαθέτει κεφάλαια ύψους 395 εκατ. ευρώ  και ενεργητικό 2,18 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες 3 ασφαλιστικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Eurolife, ενώ το τίμημα εκτιμάται περί τα 300 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως η Eurobank θα έχει καθαρό κεφαλαιακό κέρδος πάνω από 120 εκατ. ευρώ. 

Alpha Bank

Τέλος η Alpha Bank βάζει ως προτεραιότητα την πώληση του Hilton. Η τράπεζα ανέθεσε καθήκοντα συμβούλου πώλησης στη Citigroup, με την τελευταία να τρέχει τη διαδικασία, ενώ οι πληροφορίες θέλουν να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο διαγωνισμό μεγάλα private equity funds. Το τίμημα του ιστορικού ξενοδοχείου υπολογίζεται στα 170 εκατ. ευρώ. Την 30.9.2015, ο όμιλος είχε στην ιδιοκτησία του 2.803 ακίνητα, από τα οποία 2.119 αφορούν σε κτίρια. Εξ αυτών 290 ακίνητα είναι ιδιοχρησιμοποιούμενα και αφορούν καταστήματα και γραφεία του ομίλου, όπου διεξάγονται οι εργασίες του. Στα ανωτέρω ακίνητα περιλαμβάνονται και 2.513 ακίνητα προς πώληση, εκ των οποίων τα 683 είναι οικόπεδα ή αγροτεμάχια και 1.830 κτίρια.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.