Πωλητήριο σε κόκκινα δάνεια βάζει η κυβέρνηση, εκτός πρώτης κατοικίας

Την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης των «κόκκινων» δανείων, με εξαίρεση εκείνα που είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία, και με την προϋπόθεση ότι η αντικειμενική της αξία δεν ξεπερνά τις 140.000 ευρώ, συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Η απαγόρευση της πώλησης θα ισχύσει για μεταβατική περίοδο 18 μηνών, δηλαδή έως το τέλος του 2017, και, σύμφωνα με πληροφορίες, η προστασία θα αφορά στην πρώτη κατοικία από στεγαστικά ή ενυπόθηκα καταναλωτικά δάνεια φυσικών προσώπων, όπως επίσης και από μικρά επιχειρηματικά δάνεια που έχουν δοθεί με υποθήκη την πρώτη κατοικία. Στα κριτήρια της προστασίας δεν προβλέπεται εισοδηματικό όριο, όπως επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, δεν προβλέπεται ανώτατο όριο οφειλής, επιτρέποντας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, την προστασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των οφειλετών στεγαστικών δανείων, σε ποσοστό που φθάνει το 93%.

Η κυβέρνηση αφήνεται να εννοηθεί ότι η διαπραγμάτευση σε σχέση με τα «κόκκινα» δάνεια έχει κλείσει, και το μόνο που μένει είναι να διευθετηθούν τεχνικές λεπτομέρειες, όπως ο χειρισμός φορολογικών θεμάτων που έχουν σχέση με τη δραστηριότητα των εταιρειών που θα αναλάβουν τη διαχείριση ή πώληση δανείων και την αλλαγή του νόμου 3156/2003 για την τιτλοποίηση δανείων. Αντίστοιχα θα πρέπει να διευθετηθεί η αποτροπή της φορολόγησης του τμήματος του δανείου που αναδιαρθρώνεται, έτσι ώστε να αποφευχθεί, για λογαριασμό του οφειλέτη, η φορολόγησή του ως εισοδήματος. Με εξαίρεση τις παραπάνω κατηγορίες, εφεξής θα επιτρέπεται η πώληση τόσο των μη ενήμερων όσο και των ενήμερων δανείων, που δεν εμπίπτουν στο όριο της πρώτης κατοικίας των 140.000 ευρώ. Ετσι, εκτός από τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, απελευθερώνεται η πώληση μεσαίων και μικρών επιχειρηματικών ή επαγγελματικών δανείων, καταναλωτικών καθώς και στεγαστικών δανείων, που έχουν υποθήκη πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας άνω των 140.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του νόμου 4354/2015 για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, εκδόθηκε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ.κ. Γιώργου Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη σύσταση τριμερούς επιτροπής που θα εξετάζει τους φακέλους αδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης και μεταβίβασης απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Εργο της επιτροπής είναι η διαπίστωση της τήρησης των προϋποθέσεων του νόμου, με την επιφύλαξη των ειδικότερων εποπτικών αρμοδιοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Η γνώμη της επιτροπής θα πρέπει να δοθεί εντός δεκαημέρου, και προηγείται της άδειας που θα δοθεί στις εν λόγω εταιρείες από την Τράπεζα της Ελλάδος. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτα η προθεσμία των 10 ημερών, τότε η ΤτΕ εκδίδει την απόφασή της μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών από την επομένη της υποβολής της σχετικής αίτησης και χωρίς τη γνώμη της επιτροπής.
πληροφορίες από Καθημερινή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πωλητήριο σε κόκκινα δάνεια βάζει η κυβέρνηση, εκτός πρώτης κατοικίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.