Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Πωλητήριο σε κόκκινα δάνεια βάζει η κυβέρνηση, εκτός πρώτης κατοικίας

Την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης των «κόκκινων» δανείων, με εξαίρεση εκείνα που είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία, και με την προϋπόθεση ότι η αντικειμενική της αξία δεν ξεπερνά τις 140.000 ευρώ, συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Η απαγόρευση της πώλησης θα ισχύσει για μεταβατική περίοδο 18 μηνών, δηλαδή έως το τέλος του 2017, και, σύμφωνα με πληροφορίες, η προστασία θα αφορά στην πρώτη κατοικία από στεγαστικά ή ενυπόθηκα καταναλωτικά δάνεια φυσικών προσώπων, όπως επίσης και από μικρά επιχειρηματικά δάνεια που έχουν δοθεί με υποθήκη την πρώτη κατοικία. Στα κριτήρια της προστασίας δεν προβλέπεται εισοδηματικό όριο, όπως επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, δεν προβλέπεται ανώτατο όριο οφειλής, επιτρέποντας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, την προστασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των οφειλετών στεγαστικών δανείων, σε ποσοστό που φθάνει το 93%.

Η κυβέρνηση αφήνεται να εννοηθεί ότι η διαπραγμάτευση σε σχέση με τα «κόκκινα» δάνεια έχει κλείσει, και το μόνο που μένει είναι να διευθετηθούν τεχνικές λεπτομέρειες, όπως ο χειρισμός φορολογικών θεμάτων που έχουν σχέση με τη δραστηριότητα των εταιρειών που θα αναλάβουν τη διαχείριση ή πώληση δανείων και την αλλαγή του νόμου 3156/2003 για την τιτλοποίηση δανείων. Αντίστοιχα θα πρέπει να διευθετηθεί η αποτροπή της φορολόγησης του τμήματος του δανείου που αναδιαρθρώνεται, έτσι ώστε να αποφευχθεί, για λογαριασμό του οφειλέτη, η φορολόγησή του ως εισοδήματος. Με εξαίρεση τις παραπάνω κατηγορίες, εφεξής θα επιτρέπεται η πώληση τόσο των μη ενήμερων όσο και των ενήμερων δανείων, που δεν εμπίπτουν στο όριο της πρώτης κατοικίας των 140.000 ευρώ. Ετσι, εκτός από τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, απελευθερώνεται η πώληση μεσαίων και μικρών επιχειρηματικών ή επαγγελματικών δανείων, καταναλωτικών καθώς και στεγαστικών δανείων, που έχουν υποθήκη πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας άνω των 140.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του νόμου 4354/2015 για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, εκδόθηκε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών κ.κ. Γιώργου Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη σύσταση τριμερούς επιτροπής που θα εξετάζει τους φακέλους αδειοδότησης των εταιρειών διαχείρισης και μεταβίβασης απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Εργο της επιτροπής είναι η διαπίστωση της τήρησης των προϋποθέσεων του νόμου, με την επιφύλαξη των ειδικότερων εποπτικών αρμοδιοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Η γνώμη της επιτροπής θα πρέπει να δοθεί εντός δεκαημέρου, και προηγείται της άδειας που θα δοθεί στις εν λόγω εταιρείες από την Τράπεζα της Ελλάδος. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτα η προθεσμία των 10 ημερών, τότε η ΤτΕ εκδίδει την απόφασή της μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών από την επομένη της υποβολής της σχετικής αίτησης και χωρίς τη γνώμη της επιτροπής.
πληροφορίες από Καθημερινή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Πωλητήριο σε κόκκινα δάνεια βάζει η κυβέρνηση, εκτός πρώτης κατοικίας

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>