Πως τα “κοράκια” θα παίρνουν τα σπίτια των “κόκκινων” δανειοληπτών ηλεκτρονικά

Οι δανειστές ετοιμάζουνται να παρακάμψουν τις τράπεζες και να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων ηλεκτρονικά!

Με το ισχύον νομικό καθεστώς του τελευταίου μνημονίου, όταν ένα δάνειο πωλείται από την τράπεζα σε ξένους, η τράπεζα κρατεί τη διαχείριση των εξασφαλίσεων. Δηλαδή όλων των εγγυήσεων που έχει πάρει από τον δανειολήπτη, όπως για παράδειγμα ακίνητα, μελλοντικές εισπράξεις.

Οι δανειστές, βλέποντας ότι οι πλειστηριασμοί αρχίζουν ο ένας μετά τον άλλον να αναβάλλονται εξ αιτίας των κινημάτων αντίστασης στα ειρηνοδικεία και εξ αιτίας της απόφασης των συμβολαιογράφων να απέχουν πολλές φορές από τις σχετικές διαδικασίες, ετοιμάζουν στην Ελλάδα ένα νέο…κουστούμι:

Να μεταφερθεί από τις τράπεζες ΚΑΙ η διαχείριση των εξασφαλίσεων στους ξένους που αγοράζουν τα δάνεια.

Αν αυτό συμβεί, οι ξένοι αγοραστές των δανείων, που δεν έχουν φυσικά κανένα ενδοιασμό απέναντι στις αντιδράσεις των …κινημάτων, θα στήσουν ηλεκτρονικές πλατφόρμες και θα κάνουν μέσω αυτών τους πλειστηριασμούς.

Έτσι, το σύνθημα “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”, γίνεται …ντεμοντέ. Το σπίτι, θα “πετάει” ηλεκτρονικά και θα πηγαίνει απευθείας στους ξένους (σ.σ. κοινώς κοράκια) που αγόρασαν το δάνειο από την τράπεζα.

Για να συμβούν αυτά,  θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή τροποποίηση του ισχύοντος νομικού καθεστώτος. Πάντως, με τη…φόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση τα ψηφίζει τα πάντα όλα, ας είναι τράπεζες και δανειολήπτες σε εγρήγορση…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *