Πώς θα φαγωθούν τα 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης

«Φαγωμένα» πριν καλά-καλά έρθουν είναι τα 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης, τα οποία αναμένεται να εισπραχθούν στα μέσα Δεκεμβρίου, εξανεμίζοντας τις όποιες ελπίδες της αγοράς για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Με δεδομένο ότι τα επόμενα λεφτά θα έρθουν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- τον ερχόμενο Μάρτιο, όταν το ελληνικό δημόσιο θα είναι αντιμέτωπο με λήξεις ομολόγων ύψους 14,5 δισ. ευρώ, τα 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των πλέον ανελαστικών αναγκών. Το αποτέλεσμα είναι οι συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου να κλείσουν το 2011 σε επίπεδα υψηλότερα των 7 δισ. ευρώ, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά.

Οι όποιες ελπίδες να πληρώσει το κράτος μέρος των υποχρεώσεών του σε τεχνικές εταιρίες, φαρμακοποιούς, γιατρούς και σε προμηθευτές νοσοκομείων και επιστροφές ΦΠΑ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις εναποτίθενται πλέον στον Μάρτιο, όταν αναμένονται 80 δισ. ευρώ από το νέο πακέτο, εκ των οποίων τα 60 δισ. ευρώ αφορούν το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 20 δισ. ευρώ την κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου.

Η εκταμίευση της έκτης δόσης αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε στις 19 του μήνα να καλυφθούν λήξεις ομολόγων 1,172 δισ. ευρώ.

Την ίδια ημέρα, εξοφλούνται και τόκοι 52 εκατ. ευρώ, ενώ στις 22 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν ομόλογα 979,6 εκατ. ευρώ. Έτσι μέσα σε τρεις μέρες εξανεμίζονται 2,2 δισ. ευρώ από τα 8 δισ. ευρώ της έκτης δόσης.

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν 714,7 εκατ. ευρώ στις 30 Δεκεμβρίου, επίσης για αποπληρωμή ομολόγων, και 36 εκατ. ευρώ την ίδια μέρα για πληρωμή τόκων. Έτσι φτάνουμε κοντά στα 3 δισ. ευρώ και μένουν άλλα 5 δισ. ευρώ.

Με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην κάλυψη λήξεων εντόκων γραμματίων ύψους 4 δισ. ευρώ στις 16 και στις 23 Δεκεμβρίου με αντίστοιχες εκδόσεις, τα 5 δισ. ευρώ θα αποτελέσουν το μαξιλάρι ασφαλείας που θα μας οδηγήσει έως τον Μάρτιο, εφόσον βέβαια οι εισπράξεις του Δημοσίου από φόρους θα καλύπτουν σε μηνιαία βάση περίπου 1,7 δισ. ευρώ (για τον Δεκέμβριο κάτι παραπάνω λόγω της καταβολής του… υπόλοιπου  του δώρου), που απαιτούνται για την καταβολή των μισθών και των συντάξεων.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.