Ρευστότητα 7,4 δισ. αφαίρεσαν από την αγορά οι τράπεζες το 2015

Η πιστωτική «ασφυξία» συνεχίσθηκε πέρυσι για πέμπτη κατά σειρά χρονιά, και  οι τράπεζες έδωσαν σε νέα δάνεια λιγότερα απ΄όσα εισέπραξαν από δόσεις και εξοφλήσεις παλιών δανείων. Ομως οι στρόφιγγες των τραπεζικών χορηγήσεων άρχισαν να ανοίγουν μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις: Τον Δεκέμβριο οι συνολικές νέες χορηγήσεις σε επιχειρήσεις ήταν κατά 257 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες από τις εισπραχθείσες δόσεις και εξοφλήσεις.

Το «σφιξιμο» της στρόφιγγας συνεχίστηκε για τα νοικοκυριά: Οι τράπεζες τους έδωσαν νέα δάνεια κατά 98 εκατ. λιγότρα απ΄όσα πλήρωσαν για την εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων.

Σε ετήσια βάση πέρυσι οι τράπεζες έδωσαν συνολικά σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις 7,36 δισ.λιγότερα από όσα εισέπραξαν – αφαίρεσαν δηλαδή αυτή τη ρευστότηα αό την αγορά.

Οι συνολικές χορηγήσεις πρς τον ιδιωτικό τομέα (υπόλοιπα δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά) μειώθηκαν το 2015 κατά 2%, από 212 σε 204,34 δισ. ευρώ

Στις 31 Δεκεμβρίου 2015 το χρέος των επιχειρήσεων προς τράπεζες διαμορφώθηκε σε 96,3 δισ ευρω, από 101,3 δισ. ευρω στο τέλος του 2014.

Των νοικοκυριών  μειώθηκε κατά  2,6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, από 97,1  σε 94,5 δισ. ευρω.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.