Ρύθμιση για κόκκινα δάνεια ή για να αρπάξουν κι άλλα λεφτά του λαού οι τραπεζίτες;

Ξεδιπλώθηκε από την κυβέρνηση ο νέος νόμος δήθεν για τα κόκκινα δάνεια αλλά ουσιαστικά είναι νόμος που εξασφαλίζει νέο ρευστό από την τσέπη του υπερχρεωμένου και υπερφορολογημένου στον τραπεζίτη και συγκαλύπτει τα εγκλήματα που ο ίδιος έκανε μαζί με τα φιλαράκια του, τα θαλασσοδάνεια και όχι μόνο, σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας.

Αντί, να βελτιωθεί ο νόμος Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα, ανακεφαλαιοποιούνται πάλι οι τραπεζίτες αλλά το κρέας βαφτίστηκε ψάρι και η ανακεφαλαιοποίηση έγινε ρύθμιση για άσπρα, κόκκινα, κίτρινε μπλε δάνεια. 

Οι εγχώριες συστημικές τράπεζες αποδείχθηκαν βαρέλια χωρίς πάτο και δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σέρνεται στο άρμα της και παρασύρει τον υπό ομηρεία της τραπεζοκρατίας και της οικονομικής ολιγαρχίας ελληνικό λαό που έλπιζε σε μια κυβέρνηση που θα τον αποτίναζε από τα δεσμά του αλλά τελικά φαίνεται ότι επιχειρεί να του φορέσει και άλλες πιο βαριές αλυσίδες ώστε να διασφαλιστεί το έγκλημα σε βάρος του θα είναι διαρκές και όχι απλά δεν θα διαλευκανθεί, αλλά δεν θα τερματιστεί ποτέ. 

Η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις και παρουσιάζει νομοσχέδια που δεν έχουν τίποτα να χάσουν από τις κατάπτυστες τροπολογίες υπέρ του τραπεζικού συστήματος που εξαιτίας του χαντακώθηκε ο ελληνικός λαός. 

Αντί να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και να ξεκινήσει δικαστική έρευνα σε βάρος των τραπεζιτών καταρχήν για κακοδιαχείριση των χρημάτων των φορολογούμενων της Ελλάδας και των υπολοίπων κρατών-μελών της ευρωζώνης και για τους άκυρους, παράνομους και τοκογλυφικούς όρους δανειακών συμβάσεων -τους χειρότερους σε όλη την Ευρώπη και από τους χειρότερους στον πλανήτη- η κυβέρνηση δημιουργεί μια bad bank, όπως ήδη έχουν βαφτίσει τον ενδιάμεσο δημόσιο φορέα οι τραπεζίτες και τα golden boys, που εξαγοράζει με τα λεφτά του λαού τα «κόκκινα» δάνεια που έγιναν «κόκκινα» διότι είναι τοκογλυφικοί, άκυροι, παράνομοι και καταχρηστικοί οι όροι των δανειακών συμβάσεων 

Η νέα κομπίνα που στήνεται και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι προτίθεται να ασκεί έλεγχο στα δ.σ. των τραπεζών την ώρα που πολίτες καθημερινά περιμένουν στις ουρές στα γραφεία του ΟΑΕΔ ανά τη χώρα για να ανανεώσει τις πολύχρονες κάρτες ανεργίας που διαθέτουν αφορά ένα ποσό που ξεπερνά το ένα ή τα δύο δισ. ευρώ. 

Μερίδα του λέοντος είναι τα 11,4 δισ. ευρώ που υπάρχουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Δόθηκε πακτωλός χρημάτων από τον λαό διαμέσου του ΤΧΣ στους τραπεζίτες και το ποσό αυτό έχει απομείνει στο ταμείο.

Υποτίθεται ότι οι κυβερνώντες θα επέτρεπαν τη διάθεσή τους στις τράπεζες για να τα δανείσουν στον κόσμο και να εισρεύσει ζεστό χρήμα στην αγορά όπως γράφουν οι ξεφτιλισμένες πένες των παπαγάλων των τραπεζιτών. Μόνο που την τελική απόφαση την έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η τρόικα διότι δεν ήθελαν να είναι άδειο το ταμείο. Ομως, είναι βέβαιο ότι ως στάχτη στα μάτια του κόσμου, οι θεσμοί θα ανάψουν το πράσινο φως για να δοθούν τα χρήματα στις εγχώριες συστημικές τραπεζες που λειτουργούν μαζί με την εφορία ως οι μεγάλοι ληστές της περιουσίας των φτωχότερων και μεσαίων οικονομικά Ελλήνων πολιτών αρκετά χρόνια πριν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Παπανδρέου μας σύρει στο Μνημόνιο.

Και ως εκ του θαύματος, οι τράπεζες ενισχύθηκαν και πάλι και εμείς γλιτώσαμε για άλλη μια φορά μη τυχόν και χάσουμε το ευρώ μας. Μη τυχόν χάσουμε κι αυτά τα λίγα που μας απέμειναν. 

Μια Bad bank κατα τα πρότυπα της Ιρλανδίας που θέλουν οι τραπεζίτες θα αποτελούσε την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα σκάνδαλά τους, με πρώτο και κυριότερο τα θαλασσοδάνεια και τις απορροιφήσεις τραπεζών. 

Αυτό προτάσσουν οι τράπεζες, αυτό δέχεται και η κυβέρνηση και αυτό φυσικά θέλουν οι κερδοσκόποι που κρύβονται πίσω από τους θεσμούς (τρόικα). 

Ολα αυτά βαφτίζονται ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια που μαζί με τις ρυθμίσεις τις 100 δόσεις όσων χρωστάνε στο Δημόσιο που τελικά δεν άρεσε και τόσο πολύ στην τρόικα και στο οικονομικό επιτελείο της γερμανικής κυβέρνησης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των προτάσεων που η κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα στους θεσμούς προς έγκριση για να μη χάσουμε το ευρώ και τους κερδοσκόπους. 

Ολα αυτά επιβαβειώνουν όσα αποκάλυψε στο radio1d.gr o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και πρώην ευρωβουλευτής, Νίκος Χουντής, τον Μάρτιο του 2013 στην απάντηση που του έδωσε ο τότε αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ολι Ρεν, ότι «ολα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης είναι ανεξάρτητα, πλην της  Ελλάδας, της οποίας οι κυβερνήσεις εκχώρησαν το δικαίωμα διαπράγμάτευσης του εσωτερικού χρέους στους δανειστές.

 

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Αυτό αποδεικνύει ότι όποιος και αν ανέβει στην εξουσία, είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ είτε Ανεξάρτητοι Ελληνες είτε Χρυσή Αυγή είτε Πράσινα Αλογα το μόνο που θα κάνει θα είναι να λέει γιες ή καλύτερα για σε όσα του επιτάσσει η τρόικα. Εκτός και αν διεξαχθεί δημοψήφισμα και ο κόσμος πει φτάνει πια με τους πιστωτες, τους δήθεν Ευρωπαίους που έχουν βάλει τα κέρδη και τις ζημιές πάνω από τις ανθρώπινες ζωές, και τους κερδοσκόπους που θέλουν την Ελλάδα αποικία πολυεθνικών εταιριών με φθηνό εργατικό δυναμικό και φυλακή συγκέντρωσης όχι μόνο μεταναστών οικονομικών και προσφύγων αλλά και ισλαμιστών εξτρεμιστών για να ανακοπεί η είσοδός τους σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και τους χαλάσει τη μόστρα. 

Γράφουμε, γράφουμε και μέχρι στιγμής ουδείς από το υπουργείο Οικονομικών δεν τηλεφώνησε έστω για να συζητήσει με το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ή έστω κάποιον άλλο σύλλογο δανειοληπτών για τις δικές τους προτάσεις, τις δικές τους απόψεις για την διαβοήτη ρύθμιση, δηλαδή τη Bad bank, την οποία οι τράπεζες θέλουν από την αρχή της Μνημονιακής Κατοχής. Οι απόψεις μας αντανακλούν αυτές του 50% του υπερχρεωμένου ελληνικού λαού αλλά και του υπολοίπου 50% του λαού που πληρώνει τοκογλυφικά δάνεια κανονικά και παράνομα χαράτσια κανονικά διότι φοβάται μη του αρπάξουν τα γεράκια το σπίτι του ή ότι του απέμεινε από την περιουσία του. 

Φυσικά δεν είναι όλοι οι Ελληνες το ίδιο οικονομικά. Αλλά είναι δίκαιο κύριοι κυβερνώντες να φορολογούνται οι μακροχρόνια άνεργοι επειδή είναι ιδιοκτήτες μιας κατοικίας και να μην φορολογούνται οι τράπεζίτες και μάλιστα με νόμο του Γιάννη Στουρνάρα νυν  διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που όσο υπάρχει τρόικα δεν τον κουνάει κανείς από τη θέση του. 

 

Γιατί άραγε; 

Γιατί εκχωρήσαμε το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης του εσωτερικού χρέους στους δανειστές μας! 

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και για αυτό το λόγο προωθεί ρυθμίσεις για το θέμα. 

danioliptes.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.