Ρύθμιση για τα δάνεια των ένστολων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Σημαντική ανακούφιση σε 44.000 δανειολήπτες προσφέρει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για το ένστολο και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με νέο πρόγραμμα ρύθμισης των υφιστάμενων δανείων τους κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Ελευσινιώτη.

Ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέων Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για την ανακούφιση ακόμη μιας σημαντικής μερίδας πληθυσμού, η οποία πλήττεται ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία. Σε συνέχεια του προγράμματος «Προστατεύω τους Ανέργους», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πιστό στον κοινωνικό του ρόλο, συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική κοινωνία».

Το νέο πρόγραμμα ρύθμισης, το οποίο αφορά στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό των ΓΕΝ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, προβλέπει:

Α) Επιμήκυνση έως 20 χρόνια από την ημερομηνία αρχικής εκταμίευσης.
Β) Περίοδο χάριτος έως και 6 μήνες χωρίς καμία καταβολή τόκων, με έντοκη κεφαλαιοποίηση ή/και συνδυαστικά με την ανωτέρω επιμήκυνση.
Γ) Περίοδο χάριτος έως και 24 μήνες με καταβολή τόκων για όλο αυτό το διάστημα ή/και συνδυαστικά με την ανωτέρω επιμήκυνση.

Για παράδειγμα, για ένα δάνειο €13.000 που χορηγήθηκε το 2007 με μηνιαία δόση € 187,13, μετά την ανωτέρω επιμήκυνση και ρύθμιση, η νέα δόση μειώνεται σημαντικά και διαμορφώνεται σε € 59,16.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της Τράπεζας ή να επισκεφθούν το www.ttbank.gr

Με τη λήξη της περιόδου χάριτος θα γίνεται νέος υπολογισμός της τοκοχρεολυτικής απόσβεσης του δανείου και θα παρακρατείται από την τράπεζα η νέα δόση.

Σε κάθε περίπτωση η ηλικία του δανειολήπτη στη λήξη του δανείου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 80 χρόνια.

www.tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *