Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Σαρωτική κατάργηση των φοροαπαλλαγών

Υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου θα υποβληθούν το 2013 περίπου 5,6 εκατομμύρια δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχέδιου που θα κατατεθεί το μεσημέρι στην Βουλή.

Οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται πλέον σε προκαθορισμένο διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου 2012 έως τις 30 Ιουνίου 2012, το οποίο σημαίνει ότι σε μηναία βάση η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα υποδέχεται 1 εκατομμύριο δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων. Πλέον δε υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης έχει κάθε φορολογούμενος που συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι την Τετάρτη το βράδυ, ώστε η Ελλάδα να έχει ολοκληρώσει την προαπαιτούμενη αυτή δράση έως το Eurogroup της 13ης Δεκεμβρίου, προβλέπει ακόμη την διατήρηση της έκπτωσης 1,5% για εφάπαξ εξόφληση φόρου, αλλά και την μείωση φόρου 1,5% αν προκύψει από λάθος του εφόρου υποχρέωση υποβολής συμπληρωματικής δήλωσης, η οποία θα οδηγήσει σε εκκαθάριση μειωμένου φόρου.

Με το νομοσχέδιο καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν έκπτωση φόρου 10% των δαπανών του φορολογουμένου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η σαρωτική κατάργηση των φοροαπαλλαγών φέρνει το τέλος των επιστροφών φόρου για εκατομμύρια φορολογούμενους, ενώ εκφράζεται ο φόβος ότι ειδικά η κατάργηση των εκπτώσεων στο φόρο από δαπάνες για ενοίκια και δίδακτρα θα εκτοξεύσει την φοροδιαφυγή.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Σαρωτική κατάργηση των φοροαπαλλαγών

 • Άρης

   
  Άiντε καιρός για μάλλινα εσώρουχα
  να κόβει κάθε τόσο ο βοριάς
  να μη μας κρυώνουν 
  τις επικείμενες σπονδές μας.
   
   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>