Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Σενάρια για “κούρεμα” καταθέσεων στην Ελλάδα αναφέρει το Spiegel

Τουλάχιστον τρεις φορές από χθες ο Γ. Στουρνάρας κι άλλες τόσες ο Σ. Κεδίκογλου, διαβεβαίωναν τον κόσμο ότι οι καταθέσεις του είναι εξασφαλισμένες. Φυσικά, είναι αδιανόητο μια σοβαρή κυβέρνηση να μην προσπαθεί τουλάχιστον να περάσει ένα αίσθημα οικονομικής ασφάλειας στους πολίτες. Τότε θα είχαμε ένα bank run άνευ προηγουμένου και θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα και η οικονομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι καταθέτες σήμερα, μετά τον χθεσινό χαμό, δεν πήγαν να πάρουν τα λεφτά τους, ωστόσο, ρωτούσαν συνέχεια στις τράπεζές τους καθώς είναι έκδηλη η ανησυχία για το τι θα γίνει. Και για το λόγο αυτό έσπευσαν οι υπουργοί να κάνουν δηλώσεις για την ασφάλεια των καταθέσεων.

Οπού όμως υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και τη φωτιά κάποιοι επιχειρούν να την κάνουν τεράστια πυρκαγιά. Το περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση ανέφερε ότι: «Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στην διάσωση.» Και συνεχίζει: «Οι μεγάλες τράπεζες συνιστούν κίνδυνο, αυτό έδειξε με τρόπο δραματικό η επιχείρηση διάσωσης της Κύπρου. Η ελληνική κυβέρνηση ανέστειλε τη διαδικασία συγχώνευσης έπειτα, προφανώς, από βέτο της Τρόικα η οποία μάλλον αντέδρασε έτσι μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο. Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση θα δημιουργούσε μια μεγάλη τράπεζα με καταθέσεις γύρω στα 170 δισ. ευρώ, όσο οι ετήσιες οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας. Αυτό -μετά την κυπριακή εμπειρία- ενδέχεται να ήταν ένα πολύ λεπτό σημείο για την ελληνική κυβέρνηση», σημειώνει ο αρθρογράφος.

«Η απόφαση κατά της συγχώνευσης γεννά υποψίες ότι όπως και στην Κύπρο έτσι και στην Ελλάδα, σε περίπτωση ανάγκης, ο τραπεζικός τομέας θα πρέπει να εκκαθαριστεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα τεθεί το ερώτημα, εάν θα συμμετάσχουν και πάλι καταθέτες στην διάσωση. Ανησυχία έχει ήδη καταλάβει την ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας τονίζει πως οι αποταμιεύσεις είναι απολύτως εξασφαλισμένες», προσθέτει το περιοδικό.

Ανοίγει δηλαδή παράθυρο για κούρεμα καταθέσεων, επιδεινώνοντας το ήδη κακό κλίμα.

«Οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υπήρχε μάλιστα ησυχία σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε στον ΑΝΤ1: «Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank. Οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες. Ήταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση» πρόσθεσε.

Και μέσα σ’ όλα αυτά και η Κομισιόν δια του εκπροσώπου της «τα μασάει» και λέει ότι δε μπορεί να κάνει τώρα αναφορές διότι είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση της Ελλάδας. Εμάς, πάλι, όλα αυτά μας μυρίζουν… μπαρούτι και όσοι παίζουν με τη φωτιά και το μπαρούτι θα καούν.

www.antinews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Σενάρια για “κούρεμα” καταθέσεων στην Ελλάδα αναφέρει το Spiegel

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>