Σε αμηχανία οι τοκογλύφοι..

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Μάλλον ανώδυνα θα περάσει ο Μάιος, παρά τις «φουσκωμένες» λήξεις ομολόγων, καθώς από τις δηλώσεις σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσινγκτον φαίνεται ότι οι δανειστές μας χαμηλώνουν τους τόνους εν αναμονή των εξελίξεων και πιθανότατα των νέων εκλογών, διαπιστώνοντας ότι οι μάλλον άκομψες παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών κάθε άλλο παρά έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα ήτοι μια κυβέρνηση κομμένη και ραμμένη στο κουστούμι του Μνημονίου.

Στις 15 Μαίου μας περιμένει το ομόλογο των 450 εκατ. Ευρώ, το οποίο όμως μάλλον θα έμενε απλήρωτο ούτως ή άλλως, αν πιστέψουμε τα όσα έλεγαν υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τη τύχη των τίτλων που δεν θα μπουν τελικά στη διαδικασία του «κουρέματος».

Ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα μας περιμένει το ομόλογο των 4 δις ευρώ, που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ και ως εκ τούτου η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι διαφορετική. Το. κλειδί δεν είναι άλλο από τα 5,3 δις ευρώ, που αποτελεί μέρος της πρώτης και «σπασμένης» δόσης του «πακέτου» των 130 δις ευρώ, τα οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα φτάσουν στην Αθήνα έως τις 15 του μήνα.

Επί του παρόντος δεν φαίνεται διάθεση και πρόθεση των Βρυξελλών- τα 5,3 δις ευρώ θα βγουν από τον ευρωπαϊκό «κουμπαρά»- να χρησιμοποιήσουν το κονδύλι αυτό ως μέσο άσκησης πίεσης προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση, ενώ εξαρχής δεν είχε τεθεί ως προϋπόθεση για την εκταμίευση τους ο ένας ή ο άλλος μετεκλογικός συσχετισμός δυνάμεων.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι με τα 5,3 δις ευρώ θα μπορέσουν να καλυφθούν οι εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας αλλά και να ενισχυθούν τα έσοδα άρα και τα ταμειακά διαθέσιμα, προκειμένου να καλυφθούν και οι εσωτερικές ανάγκες. Άλλωστε, υπάρχουν πάντα τα «εργαλεία» των εκδόσεων εντόκων γραμματίων- η πρώτη σήμερα- απ’ όπου θα μπορούσαν να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες.

Ως εκ τούτου, το. ραντεβού δίνεται τον Ιούνιο ή για την ακρίβεια στο τέλος Ιουνίου, καθώς υπολογίζεται ότι μέχρι τότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα υπάρξει κάποια δραματικά ανατροπή στα προσδοκώμενα έσοδα. Όπως επεσήμαναν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών στο REUTERS, εάν δεν υπάρχει τότε κυβέρνηση για να διαπραγματευθεί με τη Τρόικα για την επόμενη δόση, τότε ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα ρευστότητας.

iefimerida.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.