Σε αναζήτηση αγοραστών Εμπορική, Γενική και Millennium

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, οι προσπάθειες για το οποίο ξεκινούν άμεσα. Μέσα στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών περιλαμβάνονται πλέον, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που ως τράπεζες την πλειοψηφία των οποίων κατείχε το Δημόσιο βρίσκονταν, μέχρι πρότινος, στη ρότα διάσπασης σε good και bad bank. Η συνολική κεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης δημιουργεί -όπως είναι φυσικό- επιπλέον δυσκολίες στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα που καλούνται να αναζητήσουν ρευστότητα σε μία περίοδο που θα το πράξουν τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης. Άλλωστε το Σεπτέμβριο και με βάση τις επιταγές της Βασιλείας οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν 9% κεφαλαιακή επάρκεια.

Η μη πειστική απάντηση της Ευρώπης στις αγορές δυσκολεύει την κατάσταση αφού δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι επενδυτές να επενδύσουν σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα στη Γηραιά Ήπειρο, για την ώρα τουλάχιστον. Η κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα οδηγεί τις τράπεζες τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. να πωλούν επενδύσεις τους, οι οποίες είτε δεν είναι επιθυμητό να αναχρηματοδοτηθούν είτε μπορούν να τους αποδώσουν κάποια κεφάλαια.

Πωλήσεις
Οι ελληνικές τράπεζες προχωρούν σε πωλήσεις τραπεζών τους καταρχήν στην πέραν των Βαλκανίων ζώνη και στη συνέχεια δεν αποκλείονται και πωλήσεις στην περιοχή αυτήν. Από την άλλη πλευρά οι ξένες τράπεζες αναζητούν τρόπο να φύγουν από τη χώρα μας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτηθούν σημαντικά κεφάλαια για την αναχρηματοδότηση των δραστηριοτήτων τους. Παρά τις επίσημες διαψεύσεις ή την αποφυγή σχολιασμών, η τραπεζική αγορά ξέρει πως σε φάση αναζήτησης αγοραστή βρίσκονται οι γαλλικές τράπεζες Credit Agricole, SoGen και η πορτογαλική Millennium.

H αναζήτηση αγοραστών έχει ως πρώτο στόχο την ελληνική αγορά δηλαδή τις ελληνικές τράπεζες, και ως δεύτερο στόχο Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι εκτιμούν πως οι τράπεζες δεν μπορεί παρά να αποτελέσουν προστατευμένη συνολικά δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη και άρα σε κάθε περίπτωση δεν κινδυνεύουν. Οι ελληνικές τράπεζες θα αναζητήσουν κεφάλαια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να συγκεντρώσουν το 10% των κεφαλαίων που χρειάζονται για τη συνολική ανακεφαλαιοποίησή τους και να παραμείνουν στον ιδιωτικό τομέα εκτός και εάν υπάρξουν αλλαγές στο Μνημόνιο και επ’ αυτού. Η αναζήτηση αυτή, θα έλθει να προστεθεί στην αναζήτηση κεφαλαίων και για την ισπανική και πορτογαλική ανακεφαλαιοποίηση αλλά και στην αναζήτηση κεφαλαίων που θα χρειασθούν οι λοιπές ευρωπαϊκές τράπεζες μετά τις συνεχείς υποβαθμίσεις τους.

Μεταβολές
Εκτιμάται λοιπόν πως ο χάρτης του τραπεζικού συστήματος της χώρας θα μεταβληθεί μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις και πως οι τράπεζες μέσα στο 2013 θα πρέπει να έχουν εξυγιανθεί για να προσφέρουν κεφάλαια και στην αγορά η οποία τα έχει απόλυτη ανάγκη, αφού βρίσκεται σε καθεστώς απόλυτης ασφυξίας.

Σε αυτά, θα έλθουν να προστεθούν τα κεφάλαια που οι τράπεζες χάνουν εξαιτίας της αδυναμίας των ελληνικών επιχειρήσεων και των ιδιωτών να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους τάση που βαίνει συνεχώς αυξανόμενη. Ας σημειωθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση, επιχειρώντας να καταστήσουν πιο βιώσιμα τα δάνεια που έχουν ήδη λάβει ιδιώτες και επιχειρήσεις.

[sc:Πηγή id=”http://www.bankwars.gr/?p=17664″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.