Σε κίνδυνο χιλιάδες λήπτες στεγαστικών δανείων

Από το Πολιτικό Γραφείο του κ. Άγγελου Κολοκοτρώνη, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ., λάβαμε το ακόλουθο email, που δημοσιεύεται ως έχει:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κίνδυνο χιλιάδες λήπτες στεγαστικών δανείων

Τέλος του έτους «ξεπαγώνουν» οι πλειστηριασμοί κατοικιών

Το φλέγον ζήτημα της αδυναμίας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων από χιλιάδες οφειλέτες έθιξε με ερώτηση που απηύθυνε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. Άγγελος Κολοκοτρώνης. Συγκεκριμένα, οι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν αν προτίθενται να κάνουν αποδεκτό και να ρυθμίσουν νομοθετικά το αίτημα των δανειοληπτών και των ενώσεων καταναλωτών που ζητούν την αναστολή των πλειστηριασμών για τρία χρόνια.

Το θέμα επίκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς στο τέλος του χρόνου εκπνέει η περίοδος αναστολής εφαρμογής της «παγωμένης» από το 2009 διάταξης για εισαγωγή στη διαδικασία των πλειστηριασμών όσων δανειοληπτών αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους. Ήδη έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής για πολλά ακίνητα, 16.000 μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2011, και έχουν συνταχθεί αντίστοιχα πολλές κατασχετήριες εκθέσεις. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πάνω από 40% αυτών αφορούν στην πρώτη κατοικία των οφειλετών, που βρίσκονται σε πλήρη οικονομική αδυναμία, ενώ η κατάσταση αναμένεται να διογκωθεί περαιτέρω.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας αποστέλλουμε συνημμένη την ερώτηση που υποβλήθηκε.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης – ΛΑ.Ο.Σ.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Θέμα: Σε κίνδυνο 20.000 λήπτες στεγαστικών δανείων  από το επερχόμενο (31/12/11)  «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών κατοικιών .           

 

Κύριε  Υπουργέ,

η «παγωμένη»  από το 2009 διάταξη για εισαγωγή στη διαδικασία των πλειστηριασμών όσων δανειοληπτών αδυνατούν να εξυπηρετήσουν και να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, εκπνέει στο τέλος του χρόνου και για πολλά ακίνητα έχουν ήδη εκδοθεί διαταγές πληρωμής και έχουν συνταχθεί κατασχετήριες εκθέσεις. Το πρώτο τρίμηνο του 2011 έχουν εκδοθεί 16.000 διαταγές, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πάνω από το 40% αυτών, αφορούν την πρώτη κατοικία των οφειλετών, που βρίσκονται σε πλήρη οικονομική αδυναμία, ενώ η κατάσταση αυτή αναμένεται να διογκωθεί περαιτέρω.

 

 Ερωτάσθε  κύριε  Υπουργέ :

Με δεδομένη την αύξηση της ανεργίας και της οικονομικής ύφεσης στη χώρα μας, προτίθεσθε να κάνετε αποδεκτό και να ρυθμίσετε νομοθετικά το αίτημα των δανειοληπτών και των ενώσεων καταναλωτών που ζητούν την αναστολή των πλειστηριασμών για τρία χρόνια ;

 

     Ο  Ερωτών  Βουλευτής

     Άγγελος Κολοκοτρώνης

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

6 σκέψεις σχετικά με το “Σε κίνδυνο χιλιάδες λήπτες στεγαστικών δανείων

 • 07/10/2011, 21:06
  Permalink

  Ορέ!!!!!!!

  Το blog μας τελικά έχει γίνει ευρέως γνωστό, αφού μας στέλνουν email και τα πολιτικά γραφεία!!!!!

  Σχολιάστε
  • 07/10/2011, 21:37
   Permalink

   Και που ‘σαι ακομα !!!
   Εγω το ‘πα καποτε …. αυτο το site γραφει ελληνικη ιντερνετικη ιστορια.

   Σχολιάστε
 • 07/10/2011, 21:50
  Permalink

  Είμαι εδώ και πολύ ώρα και προσπαθώ να συντάξω δύο λέξεις να αφήσω ένα σχόλιο, δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να βάλω τα κλάματα 

  Σχολιάστε
 • 07/10/2011, 21:51
  Permalink

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.
  ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ Δ.Π.
  Η EYROBANK..
  TVRA TI KANOYN? 

  Σχολιάστε
  • 07/10/2011, 21:53
   Permalink

   Τώρα ….. τροχάδην στο δικηγόρο.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.