Σε κατάσταση πανικού επιχειρήσεις και εργαζόμενοι

Πανικός, απελπισία, σύγχυση και αγωνία προπολεμικής ή δικτατορικής ατμόσφαιρας επικρατεί από προχθές στην επιχειρηματική αγορά, όπου αρχίζει να διακρίνεται ως επόμενη εικόνα η πλήρης απώλειας της ψυχραιμίας.

Πρόκειται για ένα κλίμα που άρχισαν να εισπράττουν ήδη ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων που μεταφέρουν την αγωνία και την απελπισία τους σε όλα τα επίπεδα των εργαζομένων.

Αυτή την στιγμή εκατοντάδες επιχειρήσεις, κυρίως του μικρομεσαίου χώρου της μεταποίησης αλλά και του μεσαίου εμπορίου, θεωρούν ότι οι καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις ξεπερνούν ακόμη και τα ογκώδη προβλήματα της δύσβατης εφαρμογής της συμφωνίας των Βρυξελλών και κάνουν ορατή μέχρι και την εγκληματική έξοδό μας από την Ευρώπη, με συνέπεια από την μία πλευρά την ενδυνάμωση της τάσης φυγής από την Ελλάδα όλων των επιχειρήσεων που μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε γειτονικά εδάφη και, από την άλλη, την απελπιστική συρρίκνωση αυτών που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να μεταναστεύσουν.

Το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων που ζουν ήδη μέσα στην ατμόσφαιρα αγωνίας και πανικού ανήκουν στον χώρο της μεταποίησης και συνδέονται με τους τομείς παραγωγής προϊόντων οικοδομής, οικιακών συσκευών, συναρμολόγησης και παραγωγής μερών οχημάτων, ηλεκτρικών ειδών, ειδών συσκευασίας, πλαστικών και χημικών προϊόντων πάσης φύσεως.

Οι παράγοντες που σχηματοποιούν την αγωνιώδη κατάσταση η οποία αναμένεται να καταλήξει σε επώδυνες αποφάσεις για χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα εστιάζονται:

– Στην πλήρη απογοήτευσή τους για τις προοπτικές θετικών πολιτικών εξελίξεων στον τόπο για τα επόμενα χρόνια.

– Στον ανεξέλεγκτο πλέον επαγγελματισμό των πολιτικών της χώρας που τον παρομοιάζουν με τον τρόπο λειτουργίας των οικογενειών της μαφίας.

– Στην πλήρη αποστασιοποίηση των τραπεζών από τις εξελίξεις στην πολιτική και οικονομική σκηνή και ιδίως από τις έκτακτες ανάγκες χρηματοδότησης της οικονομίας για αναθέρμανση και αναθέρμανση και ανάκαμψη από την κρίση.

– Στην άρνηση του τραπεζικού συστήματος στο σύνολό του να σχεδιάσει μεθοδεύσεις ενίσχυσης των επιχειρήσεων για να καλύψουν την μεταβατική περίοδο μέχρι η οικονομία να φθάσει σε σημείο κανονικών ρυθμών.

– Στην υποχρέωσή τους να αντικαταστήσουν με μετρητά τις συναλλαγές τους με ξένες τράπεζες, αφού κανείς σχεδόν δεν δέχεται εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών και πολύ περισσότερο εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου.

– Στην απαξίωση των μετοχών των εισηγμένων εταιριών στο ελληνικό Χρηματιστηρίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κεφάλαιά τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

– Στην συνεχιζόμενη εξαγορά χρεών από ελληνικές τράπεζες πολλών επιχειρήσεων ακόμη και εκείνων που βρίσκονται σε φάση εξυγίανσης.

– Στην ασάφεια που επικρατεί ακόμη για τις εργασιακές σχέσεις και τις προοπτικές των ασφαλιστικών ταμείων και του ασφαλιστικού γενικότερα.

Σε συζητήσεις ομάδων επιχειρηματιών που έγιναν στο πλαίσιο άτυπων συσκέψεων σε κλαδικές και περιφερειακές οργανώσεις προέκυψε ως συμπέρασμα ότι η πολιτική κρίση είναι εκείνη που διαγράφει κάθε αισιοδοξία και ελπίδα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Είναι σημαντικό ότι στις συζητήσεις αυτές διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων και πλήρες «πάγωμα» κάθε συζήτησης που προϋπήρχε με ξένους κεφαλαιούχους και επενδυτές ενδιαφερομένους για συνεργασίες με ελληνικές επιχειρήσεις σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι ο βιομηχανικός τομέας της αγροτικής οικονομίας, η αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας και ο χώρος των παραγωγής προϊόντων αμύνης.

 

www.capital.gr

Πηγή:www.capital.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.