Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

«Σε κατάσταση στέρησης» 15 εκατ. Ιταλοί

Σχεδόν 15 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιταλία ζουν «σε κατάσταση στέρησης και οικονομικής δυσπραγίας», αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (Ιstat).

Σοβαρή οικονομική δυσκολία αντιμετωπίζουν 8,5 εκατ. ιταλοί, το 14,3% του πληθυσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δυο χρόνια, το ποσοστό τους δεν ξεπερνούσε το 6,9%.

Παράλληλα, το 23,9% των νέων Ιταλών ηλικίας δεκαπέντε με είκοσι εννέα ετών ούτε δουλεύει ούτε σπουδάζει. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό σε όλη την Ευρώπη. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 100.000 πρόσωπα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ιstat, ένας στους δυο Ιταλούς δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του να πάει ούτε μια εβδομάδα διακοπές, ενώ το 40% των πολιτών δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έκτακτα έξοδα της τάξης των 800 ευρώ.

Στην Κάτω Ιταλία, ένα 25,1% των πολιτών ζει σε κατάσταση ουσιαστικής οικονομικής δυσκολίας λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης.

Το 21% των Ιταλών λέει η έκθεση του Istat για το 2012 «δεν μπορεί να ξοδέψει τα απαιτούμενα χρήματα για την θέρμανση του σπιτιού, το 16,6% δεν είναι σε θέση να αγοράσει τρόφιμα για να εξασφαλίσει τουλάχιστο ένα γεύμα με πρωτεΐνες κάθε δυο ημέρες, ενώ, κατά την διάρκεια του περασμένου έτους, το 62,3% των ιταλικών οικογενειών «υιοθέτησε στρατηγικές για την μείωση της ποσότητας και της ποιότητας των τροφίμων που επιλέγει να αγοράσει ». Το ίδιο συνέβη, σ ε ποσοστό 69,1%, για τα υποδήματα και τα είδη ρουχισμού.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, κάθε Ιταλός, τέλος «έχασε» 1.300 ευρώ, προσθέτει το στατιστικό ινστιτούτο της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 Σχόλια «Σε κατάσταση στέρησης» 15 εκατ. Ιταλοί

 • begar

  Πάμε για πανευρωπαϊκή κατάρρευση.

  Το ευρώ θα διαλυθεί.

  • PA

   Οχι ακομα αλλα συντομα.
   Μπορει να ειναι παμπονηροι και να σχεδιαζουν ακομα και στον υπνο τους την χρεοκρατια των λαων αλλα τους ξεφυγε μια σημαντικοτατη λεπτομερεια διοτι ουδεις τελειος.
   Οι δανειακες συμβασεις με την Τροικα ειναι σε Ευρω. Μεχρι να καταργηθει το Ευρω η Τροικα θα εχει αγορασει ολο το χρεος της Ελλαδος.
   Οταν καταργηθει το Ευρω λοιπον, τυπωνεις Δραχμη και δινεις οτι ισοτιμια γουσταρεις με ενα πλεον ανυπαρκτο νομισμα.
   Πληρωνεις σε Δραχμες κι αιντε στην ευχη του Θεου και της Παναγιας απο ‘δω περα.
    
   Ο ελληνικος λαος δεν πρεπει να απελπιζεται και να αρχισει να εχει αγωνιστικο πνευμα οπως και οι προγονοι του.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>