Σε funds 180.000 «κόκκινα» δάνεια που χορηγήθηκαν από τη Eurobank εν μέσω κρίσης

Προς πώληση σε εταιρείες διαχείρισης δανείων (τα γνωστά funds) βγάζει εντός του καλοκαιριού η Eurobank χαρτοφυλάκιο δανείων αξίας 2 δισ. ευρώ (κεφάλαιο και εξωλογιστικοί τόκοι) τα οποία χορηγήθηκαν σε 181.000 δανειολήπτες τα χρόνια της κρίσης (2011-2015) . Είναι η πρώτη φορά που πιστωτικό ίδρυμα βγάζει προς πώληση χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία χορηγήθηκαν εν μέσω κρίσης (2011-2015) και τα οποία μέσα σε λίγα χρόνια «κοκκίνησαν» μιας και οι κάτοχοί τους σταμάτησαν να τα εξυπηρετούν είτε από την αρχή, είτε στην πορεία των τελευταίων χρόνων.

Τα «φρέσκα» αυτά δάνεια είναι μέσης αξίας 6.000 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος τους (130.000) είχε χορηγηθεί χωρίς εξασφαλίσεις σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και σε ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ τα υπόλοιπα (51.000) αποτελούν απαιτήσεις από πιστωτικές κάρτες για τις οποίες σταμάτησε η καταβολή των δόσεων από τους δανειολήπτες.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από την τράπεζα στους υποψήφιους επενδυτές που θα διεκδικήσουν την αγορά του χαρτοφυλακίου, πρόκειται για 181.000 δάνεια εκ των οποίων το 75% είναι αξίας έως 20.000 ευρώ και τα υπόλοιπα από 20.001 ευρώ και άνω.

Η επωνυμία του προς διάθεση χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων είναι Zenith και ο διαγωνισμός για τη διάθεσή του με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές (funds) θα λάβει χώρα το καλοκαίρι με αρχή την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών στα τέλη Ιουλίου και δεσμευτικών στα τέλη Αυγούστου ώστε τον Οκτώβριο να έχει γίνει η κατακύρωση στον ανάδοχο.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *