Σε funds 180.000 «κόκκινα» δάνεια που χορηγήθηκαν από τη Eurobank εν μέσω κρίσης

Προς πώληση σε εταιρείες διαχείρισης δανείων (τα γνωστά funds) βγάζει εντός του καλοκαιριού η Eurobank χαρτοφυλάκιο δανείων αξίας 2 δισ. ευρώ (κεφάλαιο και εξωλογιστικοί τόκοι) τα οποία χορηγήθηκαν σε 181.000 δανειολήπτες τα χρόνια της κρίσης (2011-2015) . Είναι η πρώτη φορά που πιστωτικό ίδρυμα βγάζει προς πώληση χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία χορηγήθηκαν εν μέσω κρίσης (2011-2015) και τα οποία μέσα σε λίγα χρόνια «κοκκίνησαν» μιας και οι κάτοχοί τους σταμάτησαν να τα εξυπηρετούν είτε από την αρχή, είτε στην πορεία των τελευταίων χρόνων.

Τα «φρέσκα» αυτά δάνεια είναι μέσης αξίας 6.000 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος τους (130.000) είχε χορηγηθεί χωρίς εξασφαλίσεις σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και σε ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ τα υπόλοιπα (51.000) αποτελούν απαιτήσεις από πιστωτικές κάρτες για τις οποίες σταμάτησε η καταβολή των δόσεων από τους δανειολήπτες.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από την τράπεζα στους υποψήφιους επενδυτές που θα διεκδικήσουν την αγορά του χαρτοφυλακίου, πρόκειται για 181.000 δάνεια εκ των οποίων το 75% είναι αξίας έως 20.000 ευρώ και τα υπόλοιπα από 20.001 ευρώ και άνω.

Η επωνυμία του προς διάθεση χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων είναι Zenith και ο διαγωνισμός για τη διάθεσή του με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές (funds) θα λάβει χώρα το καλοκαίρι με αρχή την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών στα τέλη Ιουλίου και δεσμευτικών στα τέλη Αυγούστου ώστε τον Οκτώβριο να έχει γίνει η κατακύρωση στον ανάδοχο.

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.