Σημαντική αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

Σημαντική αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και ταυτόχρονα πιθανή αλλαγή των συντελεστών του φόρου, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη τελική επιβάρυνση, προανήγγειλε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο Mega Channel, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «στόχος είναι να φέρουμε κοντά τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες, χωρίς να αυξήσουμε την επιβάρυνση. Ίσως να μειώσουμε τους συντελεστές». Σημειώνεται, ότι οι αντικειμενικές αξίες υπολείπονται σήμερα των αντικειμενικών κατά τουλάχιστον 30%, και οι όποιες αλλαγές, θα γίνουν έως το τέλος του έτους, με το νέο φορολογικό σύστημα.

Ο υπουργός, χαρακτήρισε, παράλληλα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου, την ψήφιση από τη Βουλή του νέου πολυνομοσχεδίου (νέο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, περικοπή φοροαπαλλαγών, εργασιακά, κ.λπ.) και τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος Οκτωβρίου. Είπε, ότι η τρόικα, που κατά πάσα πιθανότητα θα αναχωρήσει σήμερα από την Αθήνα, θα χρειαστεί περίπου 10 ημέρες για να συντάξει την έκθεσή της και ότι η έγκριση της δόσης από την ευρωζώνη μπορεί να γίνει σε Eurogroup- ίσως και τηλεφωνικά- πριν από την 23η Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής. Κατά τον ίδιο, θεωρείται βέβαιο το πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δις. ευρώ το επόμενο έτος, καθώς «ο προϋπολογισμός του 2012 έχει ελεγχθεί πανταχόθεν από την τρόικα».

Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε ανοικτά υπέρ της ενίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας (εις βάρος των κλαδικών), όπως έχει ζητήσει η τρόικα, επικαλούμενος ουσιαστικά την ανάγκη ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας. Ισχυρίστηκε ότι το γεγονός πως η κυβέρνηση λαμβάνει νέα συνεχώς νέα μέτρα ή ότι δεν αποδίδουν επαρκώς όσα έχουν ληφθεί, οφείλεται στο ότι αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα σε σχέση με τον στόχο του ελλείμματος. Επανέλαβε δε την άποψή του, ότι «είναι προτιμότερο να πάμε πίσω στο 2004, παρά να πάμε στο 1960 (από άποψης εισοδήματος). Δεν πρέπει να ζήσουμε το κακό σενάριο κρίσης της χώρας». Ως προς τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, δήλωσε ότι «απέχουμε από τον Ιούλιο μόνον ως προς τις τεχνικές λεπτομέρειες. Αυτό που θα γίνει (νέο πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα), θα είναι κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο».

fimotro.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *