Σοκ από δυο αυτοκτονίες λόγω χρεών σε ένα διήμερο

Δυο απανωτά κρούσματα αυτοχειρίας μέσα σε δυο ημέρες, το ένα μάλιστα με θύμα έναν νέο άνθρωπο, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία της Πτολεμαΐδας που νιώθει πια τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης να της χτυπούν την πόρτα.
      
Με ένα SMS στο κινητό της νύφης του ανακοίνωσε την απόφασή του να βάλει τέλος στη ζωή του ένας 37χρονος που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η γυναίκα ειδοποίησε τον αδελφό του που έτρεξε στο διαμέρισμα του 37χρονου στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, αλλά τον βρήκε απαγχονισμένο από μια αυτοσχέδια αγχόνη! Δίπλα του υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα που εξηγούσε ότι πήρε την μοιραία απόφαση γιατί δεν άντεχε να τον κυνηγούν οι τράπεζες για τα χρέη του!
      
Δυο 24ωρα νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου, είχε βάλει τέλος στη ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ένας 58χρονος στο Προάστιο Εορδαίας. Η ίδια του η κόρη τον βρήκε απαγχονισμένο στο γκαράζ της κατοικίας του και υπέστη σοκ από το σκληρό θέαμα που αντίκρισε. Και τις δύο περιπτώσεις διερευνά η τοπική Αστυνομία, που απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και αποδίδει την αυτοχειρία σε οικονομικούς λόγους.
 

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Σοκ από δυο αυτοκτονίες λόγω χρεών σε ένα διήμερο

 • 06/12/2011, 13:48
  Permalink

  οι γνωστοί άγνωστοι που τους ξέρουμε όλοι και δεν συλλαμβάνονται να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. οι σύγχρονοι γραβατοφόροι με τα κουστούμια.  Από την αρχή της κρίσης έχουν φύγει πάνω από 2000 άνθρωποι, αν το υπουργείο υγείας είχε φτιάξει μια μονάδα τεμαχισμού ανθρώπινων οργάνων θα είχε πάνω από 2000 καρδιές πάνω από 4000 νεφρά και άλλα όργανα και χρήμα πολύ από τις πωλήσεις οργάνων αλλά δεν έχουμε κράτος κύριοι…

  Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη  στις οικογένειες αυτού του άθλιου πολέμου που θυσιάζει αξιοπρεπέστατους / ευαίσθητους ανθρώπους.
  Τα συλλυπητήρια μου.

  Σχολιάστε
 • 06/12/2011, 14:37
  Permalink

  Είναι πλέον γνωστοί οι υπεύθυνοι που οδηγούν τους συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία, μόνο που οι αυτόχειρες δεν είχαν την τύχη να τους πληροφορηθούν και να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους.
  Η  υποχρέωση της πολιτείας έχει πλέον περιοριστεί στο να εισπράττει με δόλιους τρόπους φόρους και μόνο , ανεφοδιάζοντας συνεχώς την αντισυνταγματική μηχανή της .
  Έχει ξεχάσει πως πρέπει να ζητήσει από τα θεσμικά όργανα της να κάνουν ΑΠΛΑ την δουλειά τους.
  ΤτΕ , Εισπρακτικές , Τραπεζίτες, δικηγόροι που καταθέτουν τις αιτήσεις για ΔΠ , δικαστές που εκδίδουν τις παράνομες ΔΠ και είναι οι ίδιοι που αργότερα τις ακυρώνουν .
  Οι συνάνθρωποι μας δεν ενημερώθηκαν και  δεν στηρίχτηκαν  ψυχολογικά από τους δημόσιους λειτουργούς και φορείς .
  Ηθικοί αυτουργοί ,κράτος , τραπεζίτες & δικαστές .
  Ποτέ ξανά  αυτόχειρες από οφειλές στα όρνια και την παρέα τους.
  Εκφράζω και εγώ, τη βαθιά μου θλίψη  στις οικογένειες τους.
  Τα συλλυπητήρια μου.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.