Σοκ από δυο αυτοκτονίες λόγω χρεών σε ένα διήμερο

Δυο απανωτά κρούσματα αυτοχειρίας μέσα σε δυο ημέρες, το ένα μάλιστα με θύμα έναν νέο άνθρωπο, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία της Πτολεμαΐδας που νιώθει πια τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης να της χτυπούν την πόρτα.
      
Με ένα SMS στο κινητό της νύφης του ανακοίνωσε την απόφασή του να βάλει τέλος στη ζωή του ένας 37χρονος που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η γυναίκα ειδοποίησε τον αδελφό του που έτρεξε στο διαμέρισμα του 37χρονου στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, αλλά τον βρήκε απαγχονισμένο από μια αυτοσχέδια αγχόνη! Δίπλα του υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα που εξηγούσε ότι πήρε την μοιραία απόφαση γιατί δεν άντεχε να τον κυνηγούν οι τράπεζες για τα χρέη του!
      
Δυο 24ωρα νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου, είχε βάλει τέλος στη ζωή του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ένας 58χρονος στο Προάστιο Εορδαίας. Η ίδια του η κόρη τον βρήκε απαγχονισμένο στο γκαράζ της κατοικίας του και υπέστη σοκ από το σκληρό θέαμα που αντίκρισε. Και τις δύο περιπτώσεις διερευνά η τοπική Αστυνομία, που απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και αποδίδει την αυτοχειρία σε οικονομικούς λόγους.
 

2 σχόλια σχετικά με το “Σοκ από δυο αυτοκτονίες λόγω χρεών σε ένα διήμερο”

  1. οι γνωστοί άγνωστοι που τους ξέρουμε όλοι και δεν συλλαμβάνονται να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. οι σύγχρονοι γραβατοφόροι με τα κουστούμια.  Από την αρχή της κρίσης έχουν φύγει πάνω από 2000 άνθρωποι, αν το υπουργείο υγείας είχε φτιάξει μια μονάδα τεμαχισμού ανθρώπινων οργάνων θα είχε πάνω από 2000 καρδιές πάνω από 4000 νεφρά και άλλα όργανα και χρήμα πολύ από τις πωλήσεις οργάνων αλλά δεν έχουμε κράτος κύριοι…

    Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη  στις οικογένειες αυτού του άθλιου πολέμου που θυσιάζει αξιοπρεπέστατους / ευαίσθητους ανθρώπους.
    Τα συλλυπητήρια μου.

  2. Είναι πλέον γνωστοί οι υπεύθυνοι που οδηγούν τους συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία, μόνο που οι αυτόχειρες δεν είχαν την τύχη να τους πληροφορηθούν και να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους.
    Η  υποχρέωση της πολιτείας έχει πλέον περιοριστεί στο να εισπράττει με δόλιους τρόπους φόρους και μόνο , ανεφοδιάζοντας συνεχώς την αντισυνταγματική μηχανή της .
    Έχει ξεχάσει πως πρέπει να ζητήσει από τα θεσμικά όργανα της να κάνουν ΑΠΛΑ την δουλειά τους.
    ΤτΕ , Εισπρακτικές , Τραπεζίτες, δικηγόροι που καταθέτουν τις αιτήσεις για ΔΠ , δικαστές που εκδίδουν τις παράνομες ΔΠ και είναι οι ίδιοι που αργότερα τις ακυρώνουν .
    Οι συνάνθρωποι μας δεν ενημερώθηκαν και  δεν στηρίχτηκαν  ψυχολογικά από τους δημόσιους λειτουργούς και φορείς .
    Ηθικοί αυτουργοί ,κράτος , τραπεζίτες & δικαστές .
    Ποτέ ξανά  αυτόχειρες από οφειλές στα όρνια και την παρέα τους.
    Εκφράζω και εγώ, τη βαθιά μου θλίψη  στις οικογένειες τους.
    Τα συλλυπητήρια μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *