Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. για Dimitris75 ναι για ενα χρονο. εκανα αιτημα και αναμενω, παντως φαίνεται δυσχερης η αντιμετωπιση σου αιτιολόγησαν γιατί απέρριψαν το αίτημά σου ? από τη n…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημέρα, είχα διαβάσει για κουρέματα που άρχισαν οι τράπεζες, μου ήρθε επιστολή από alpha για εφάπαξ καταβολή περίπου 5300€ για κάρτα και δάνειο, συνολικά το χρέος είν…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
Minilink

Σοκ από το ΒΗΜΑ>Περνούν στο Δημόσιο οι τράπεζες!

Αλήθεια, τι συμβαίνει εδώ, αδέλφια; Ποιος ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος Τσίπρας; Ποια κονσερβοκούτια;
Το ΒΗΜΑ του Σταύρου Ψυχάρη- με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Άγη Μάρκου με τον τίτλο “Περνούν στο Δημόσιο οι τράπεζες”- αναφέρεται ακριβώς σ΄αυτό, αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση που ολοκληρώθηκε μόλις χθες και με 18 δις να μπαίνουν τα ταμεία τους.

Ιδού το ρεπορτάζ>

Στο Δημόσιο περνά ατύπως ο έλεγχος των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών. Την Παρασκευή υπεγράφησαν με καθυστέρηση εβδομάδων οι συμφωνίες για την εισφορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) των πρώτων 18 δισ. ευρώ τα οποία προορίζονται για την αναπλήρωση των ιδίων κεφαλαίων που χάθηκαν από το PSI.

Πρόκειται ουσιαστικά για προκαταβολή που διατίθεται στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης του κλάδου συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ, το οποίο προβλέπεται από τη δανειακή σύμβαση που συνοδεύει το μνημόνιο.

Οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς υπέγραψαν τις σχετικές συμβάσεις μαζί με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το ΤΧΣ, απελευθερώνοντας την προς διάθεση ενίσχυση για την κάλυψη των απωλειών από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Με τα κεφάλαια αυτά οι δείκτες κεφαλαιακής τους επάρκειας επανέρχονται στα ελάχιστα επιτρεπτά όρια, ενώ δίνεται μια ανάσα στο σύστημα, το οποίο αποκτά ένα σημαντικό «μαξιλάρι» για την αντιμετώπιση των πιέσεων που δημιουργεί στο μέτωπο των καταθέσεων η πολιτική αβεβαιότητα. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζεται η πρόσβαση των τεσσάρων πιστωτικών ιδρυμάτων στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ύστερα από έναν ολιγοήμερο αποκλεισμό. Οι διοικήσεις των τραπεζών ευελπιστούν ότι με την ανακεφαλαιοποίησή τους θα βελτιωθεί το κλίμα στην αγορά και θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών απέναντι στον κλάδο.

Με τα 18 δισ. ευρώ οι αποταμιευτές μπορούν να αισθάνονται πιο σίγουροι για την ασφάλεια των χρημάτων τους.

 

Τα επόμενα βήματα

Δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο και με τους μετόχους, οι οποίοι παρά τον προσωρινό χαρακτήρα της σχετικής διαδικασίας βρίσκονται ένα βήμα πριν από την απώλεια του ελέγχου των τραπεζών τους.

Στην παρούσα φάση δεν δόθηκε κάποιο αντάλλαγμα στο ΤΧΣ, αυτό όμως αναμένεται να συμβεί σε δεύτερο χρόνο μετά τις εκλογές, καθώς εκκρεμεί η οριστικοποίηση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καθοριστεί η αναλογία κοινών μετοχών – μετατρέψιμων ομολογιών που θα λάβει το ΤΧΣ, αλλά και οι όροι επιστροφής της βοήθειας από τους ιδιώτες μετόχους.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την υλοποίηση των σχεδίων κεφαλαιακής ενίσχυσης τουλάχιστον ως και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για την επαναφορά του Core Tier 1 στα επίπεδα του 9%. Ωστόσο η προκήρυξη των νέων εκλογών καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία δύσκολα θα μπορέσει να περατωθεί ακόμη και ως το τέλος του έτους. Ο καθορισμός του τρόπου και του κόστους επαναγοράς των μετοχών από το ΤΧΣ, καθώς και άλλων θεμάτων που σχετίζονται με τον επανέλεγχο των τραπεζών από τον ιδιωτικό τομέα, δεν επιτρέπει στις διοικήσεις τους να προχωρήσουν σε παρουσιάσεις στο εξωτερικό για την προσέλκυση νέων κεφαλαίων.

Οπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, ανεξάρτητα από την καθυστέρηση αυτή, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στο εξωτερικό δεν θα επέτρεπε την προσέγγιση επενδυτικών σχημάτων. «Με τον κίνδυνο χώρας και την αβεβαιότητα για τις εξελίξεις όχι μόνο στην ελληνική οικονομία αλλά και στο σύνολο της ευρωζώνης στα ύψη, μόνο καιρός για αυξήσεις κεφαλαίου δεν είναι σήμερα» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά έμπειρος τραπεζίτης.

[sc:Πηγή id=”http://kourdistoportocali.com/articles/11657.htm” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>