Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Σοκ και δέος στο ΥΠΟΙΚ από την κατάρρευση του ΦΠΑ

Του Σπύρου Δημητρέλη

“Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας που θα μπει στο δημόσιο ταμείο τον Ιούλιο θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το εύρος της μαύρης τρύπας του φετινού προϋπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση η πορεία των εισπράξεων του ΦΠΑ δεν είναι απλώς απογοητευτική, είναι καταστροφική και επιδεινώνεται όσο περνούν οι μήνες με γεωμετρική πρόοδο”.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις και διαπιστώσεις γίνονται από έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που παρακολουθούν με μεγάλη απογοήτευση την πορεία σταδιακής κατάρρευσης βασικών πυλώνων των κρατικών εσόδων λόγω της επίδρασης της ύφεσης στα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού.

Η ανάλυσή τους είναι ενδιαφέρουσα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε τους επόμενους μήνες:

– ο Ιούλιος είναι ο δεύτερος μήνας μέσα στο 2012 που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποδίδουν ΦΠΑ στο δημόσιο. Πρόκειται για το ΦΠΑ που αφορά στις συναλλαγές τους για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, δηλαδή για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα αναμένεται συνέχιση και επιτάχυνση της πορείας κατάρρευσης των εσόδων από τον ΦΠΑ.

– τον Απρίλιο, που αποδόθηκε ΦΠΑ για πρώτη φορά εντός του 2012 από τους μικρομεσαίους, τα έσοδα από το συγκεκριμένο φόρο ήταν μειωμένα κατά 13,4%. Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2011 είχε αποδοθεί συνολικός ΦΠΑ 1,643 δισ. ευρώ, ενώ φέτος τον Απρίλιο αποδόθηκαν 1,422 δισ. ευρώ, δηλαδή 221 εκατ. ευρώ λιγότερα. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της πτώσης ας σημειωθεί ότι από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια που έχει συμφωνηθεί προεκλογικά με την τρόικα προβλέπεται ετήσια μείωση δημοσίας δαπάνης κατά 200 εκατ. ευρώ.

– η μείωση των εσόδων του ΦΠΑ τον Ιούλιο αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς η επιταχυνόμενη ύφεση της οικονομίας λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού από τους φόρους κατανάλωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους εισπράχθηκε από ΦΠΑ το ποσό των 7,56 δισ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν εισπραχθεί 8,529 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια μείωση – σοκ ύψους 1 δισ. ευρώ η οποία δείχνει και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το οικονομικό επιτελείο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

– στο σύνολο του έτους η μείωση των εσόδων από το ΦΠΑ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 2 δισ. ευρώ.

[sc:Πηγή id=”http://www.capital.gr/tax/news_tax.asp?id=1553719″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Σοκ και δέος στο ΥΠΟΙΚ από την κατάρρευση του ΦΠΑ

 • begar

  Ένα κυνηγούσε παράνομα ελάφια. Κάποια στιγμή τον πιάνουν οι δασοφύλακες να περπατάει με ένα ελάφι που μόλις είχε σκοτώσει, φορτωμένο στον ώμο του.

  – Γιατί κυνηγάς ελάφια;

  – Δεν κυνηγάω ελάφια, πως σας ήρθε αυτή η σκέψη;

  – Και αυτό που έχεις στον ώμο τι είναι;

  – Αααααααα, ένα ελάφι! (με κινήσεις όπως διώχνουμε μια σφήκα από πάνω μας).

  …………………………….

   

  Τι σοκ και δέος λοιπόν για το ΦΠΑ, δεν το ήξεραν ότι έτσι θα γίνει; Ή πολύ μαλάκες είναι ή πολύ ………. μαλάκες!

 • noname

  Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι μαλάκες με περικεφαλαία.

 • ipnosss

  3.000 αυτοκτονίες Χ 800 σύνταξη μηνιαία = 2.400.000 κέρδος το μήνα Χ 12 μήνες =28.800.000
  Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά τι κάνει μειώνει μακροπρόθεσμα τα χρήματα που θα δαπανήσει στα οποία δεν υπολογίζονται και τα χρήματα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χρήματα για για φυλακίσεις κ.τ.λ. 
  Οι αυτόχειρες θα συνεχίσουν να βοηθούν την κυβέρνηση στο έργο τής ?
   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>