ΣΟΚ! Σχέδια αποχώρησης απο την Ελλάδα ετοιμάζουν οι πολυεθνικές

«Ασπίδα» προστασίας απέναντι στο ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας -η οποία δεν είναι πλέον μια μακρινή και αόριστη απειλή- χτίζουν και οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, περιορίζουν τη ρευστότητά τους στη χώρα μας και μεταφέρουν μέρος των κεφαλαίων τους σε περιοχές με μικρότερο ρίσκο.

Επιπλέον, εάν έχουν μόνο Έλληνες προμηθευτές πρώτων υλών αναζητούν εναλλακτικούς προμηθευτές στο εξωτερικό, ώστε να έχουν πρώτη ύλη και να συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμη και σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας, ενώ φροντίζουν να έχουν ρευστότητα για να μπορούν να πληρώνουν τους μισθούς και να εξασφαλίσουν τρόφιμα και καύσιμα για τις ανάγκες των εργαζομένων τους.

Σχέδια

Ανάμεσα στις πολυεθνικές που επεξεργάζονται τέτοια σχέδια είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, Diageo. Όπως ανέφερε πρόσφατα ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ του ομίλου, Andy Fennell ότι η εταιρεία του «όπως κάθε μεγάλη και συνεπής εταιρεία με δραστηριότητα σε χώρες της Ευρωζώνης», έχει καταρτίσει σχέδια εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ. Fennell σημείωσε ακόμη ότι πιθανή επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών στα εισαγόμενα προϊόντα, ενώ πρόσθεσε πως η Diageo έχει περιορίσει δραστικά τα έξοδα για διαφημίσεις και προωθητικές ενέργειες στην ελληνική αγορά, σε αντίθεση με ό,τι κάνει στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Τουρκία, όπου αυξάνει διαρκώς τις επενδύσεις της.

Προληπτικά μέτρα

Ανάλογα σχέδια έχει και η βρετανικών συμφερόντων Dixons, η οποία ελέγχει την αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών «Κωτσόβολος». Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της «Κωτσόβολος» Chris Mathews, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου του ομίλου Sebastian James στους Financial Times για αποχώρηση του βρετανικού ομίλου από την Ελλάδα, διευκρίνισε πως «όπως κάθε μεγάλη και υπεύθυνη εταιρεία έτσι και εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε πιθανό ενδεχόμενο σε αυτό το προκλητικό οικονομικό περιβάλλον, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής κρίσης».

Τόνισε ακόμη ότι η «Κωτσόβολος» και ο όμιλος Dixons δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά και δεσμεύονται πλήρως ότι σε κάθε περίπτωση θα μείνουν και θα επενδύσουν. Τέλος, και η FrieslandCampina Hellas έχει προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γρηγόρης Σκλήκας, «η FrieslandCampina παραμένει δεσμευμένη στην ελληνική αγορά, συνεχίζοντας τη στρατηγική ανάπτυξης των εργασιών της και στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή, παρά τις αντιξοότητες και την ύφεση».

Υπενθυμίζεται πως προληπτικά μέτρα λαμβάνουν και άλλες εταιρείες όπως ο ΟΤΕ (ανήκει στην Deutsche Telekom) και η Vodane, η οποία μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμά της στην έδρα της στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τη Vodafone αποτελεί πρακτική του ομίλου εδώ και μία δεκαετία, τα ταμειακά διαθέσιμα από τις θυγατρικές στην Ευρώπη να μεταφέρονται στα κεντρικά στη Βρετανία.

Την ίδια στιγμή, ο προβληματισμός για την επιδείνωση του κλίματος οδηγεί και άλλες πολυεθνικές στην έξοδο. Τελευταίο «κρούσμα» ήταν αυτό της αεροπορικής εταιρείας Singa-pore Airlines, η οποία ύστερα από 40 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στους 14 εργαζόμενους που απασχολεί στη χώρα, ότι αποσύρεται από την ελληνική αγορά, και το τελευταίο δρομολόγιο θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου, καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα. Είχαν προηγηθεί η γαλλική τράπεζα BNP Paribas, οι γερμανικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ Plus και Aldi και η γαλλική αλυσίδα ειδών πολιτισμού και τεχνολογίας FNAC.

[sc:Πηγή id=”http://www.bankwars.gr/2012/05/20/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B5/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+BankWars+%28Bank+Wars%29″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.