Σπάνε τα κοντέρ τα κόκκινα δάνεια -Ξαφνικός συναγερμός στην Κομισιόν Πηγή: Σπάνε τα κοντέρ τα κόκκινα δάνεια -Ξαφνικός συναγερμός στην Κομισιόν

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός»! Όχι δεν πρόκειται για το γνωστό κι εξόχως διδακτικό παραμύθι, αλλά για την αντίδραση (κυρίως) των Ευρωπαίων, που μοιάζουν να ανακάλυψαν μόλις τώρα το πρόβλημα του ιδιωτικού Χρέους στην Ελλάδα και τον απειλητικό όγκο των «κόκκινων» δανείων.

Από κοντά και η κυβέρνηση, που ενώ μέχρι πρόσφατα συρόταν πίσω από τη γραμμή υπεραισιοδοξίας των Ευρωπαίων για τις αντοχές των τραπεζών και τη δυναμική τους, βρέθηκε να διαπραγματεύεται με δύο σχέδια «ξεφορτώματος» προβληματικών δανείων, που θεωρούνται ως ορόσημο για να διαλυθούν τα απειλητικά σύννεφα, πάνω από τις τράπεζες και την οικονομία γενικότερα.

Μέχρι τώρα, η λίαν διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποιούσαν εντός κι εκτός Ελλάδας, ήταν ότι ο όγκος των «κόκκινων» δανείων είναι μεγάλος, αλλά ότι οι τράπεζες, όντας υπερεπαρκώς κεφαλαιοποιημένες, μπορούν να αντεπεξέλθουν επιτυχώς στους στόχους μείωσης τους, συμβάλλοντας παράλληλα στη χρηματοδότηση της οικονομίας, αρκεί να… εντείνουν τις προσπάθειες τους! Από την τελευταία Έκθεση της Κομισιόν, φάνηκε ότι κι επισήμως κάτι αλλάζει στη φρασεολογία, ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει οι ανταλλαγές απόψεων για το πώς μπορούν να απαλλαγούν πιο γρήγορα οι ελληνικές τράπεζες από το φορτίο των προβληματικών δανείων, πριν βουλιάξουν και συμπαρασύρουν όλη την οικονομία.

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κομισιόν είναι πραγματικά αποκαλυπτικά, αφού δείχνουν ότι τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα έχουν σπάσει τα κοντέρ, με αποτέλεσμα, ακόμα κι αν πετύχαιναν οι τράπεζες τους στόχους μείωσης τους ως το 2021, να απέχουν πολύ από τις υπόλοιπες χώρες. Στην πραγματικότητα, όπως προκύπτει από τα εν λόγω στοιχεία, δεν θα ήταν υπερβολή εάν υποστήριζε κανείς ότι οι ελληνικές τράπεζες μοιάζουν με «ζόμπι», καθώς στην παρούσα φάση απλά αδυνατούν να εκπληρώσουν το ρόλο τους ως «αιμοδότες» της οικονομίας. Τα προβληματικά δάνεια του ιδιωτικού τομέα ανέρχονταν στο 48,4% του συνόλου των δανείων, με μόνη πιο κοντινή την Κύπρο, η οποία επίσης πλήρωσε ακριβά την κρίση, που ξεκίνησε από τον τραπεζικό τομέα. Από εκεί και πέρα το χάος, αφού ακόμα και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βρίσκονται τουλάχιστον 35 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα.

Μόνο με φόντο αυτά τα στοιχεία, μπορεί να εξηγήσει, πλέον, κανείς τη σπουδή που επιδεικνύει και η κυβέρνηση, έτσι ώστε να μην σκάσει στα χέρια της η «βόμβα». Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές κοντά στη διαδικασία εξέτασης των δύο σχεδίων για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, μόνο αν οι τράπεζες επιστρέψουν σε πειστική κερδοφορία, μπορούν να εκπληρώσουν το ρόλο τους κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με «βαρίδια» σχεδόν 90 δις ευρώ.

Από τις πρωτοβουλίες, που άρχισαν να παίρνουν οι τράπεζες αλλά κι από τις πιέσεις, που άρχισαν να ασκούν οι Ευρωπαίοι, η επόμενη ημέρα για τους «κόκκινους» δανειολήπτες ξημερώνει πιο «γκρίζα». Ο νόμος Κατσέλη «σβήνει» και η διάδοχη κατάσταση θα αφορά αποκλειστικά και μόνο σε νοικοκυριά με πολύ χαμηλό εισόδημα και ακίνητη περιουσία με αξία που δεν θα είναι εξαψήφια. Οι ρυθμίσεις θα γίνουν πιο ρεαλιστικές και τολμηρές, αλλά τα παράθυρα ευκαιρίας θα κλείνουν πιο γρήγορα. Οι πωλήσεις «πακέτων» δανείων σε funds θα πολλαπλασιαστούν κι αυτό σημαίνει ότι οι πιέσεις στους εν λόγω δανειολήπτες θα γίνουν αφόρητες. Οι πλειστηριασμοί θα αυξηθούν κατακόρυφα και είναι ενδεικτικό ότι στην ειδική πλατφόρμα έχουν ήδη αναρτηθεί 24.552, φτάνοντας ως τις 5 Ιουλίου του 2019…

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.