Σπάνε όλα τα φράγματα οι επισφάλειες των δανείων

Πολύ μεγάλη ανησυχία στα τραπεζικά επιτελεία για τους δανειολήπτες που δεν πληρώνουν τις δόσεις τους 

Στο 1 δισ ευρώ έφτασαν πλέον τα πρόσθετα δάνεια σε καθυστέρηση, μέσα σε ένα μόλις δίμηνο, αυτό του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τραπεζικά επιτελεία επικρατεί πολύ μεγάλη ανησυχία, καθώς η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για καθυστερήσεις της τάξης των 500 εκατ ευρώ. Στην πορεία, όμως, αποδείχθηκαν διπλάσιες! Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στα παραπάνω ποσά δεν συνυπολογίζονται οι ρυθμίσεις – μαϊμού, όπερ σημαίνει ότι το τελικό ύψος των πραγματικών επισφαλειων μπορεί τελικά να είναι πολύ ψηλότερο.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το πρόβλημα είχε αρχίσει να εμφανίζεται από το Δεκέμβριο, όταν το πολιτικό ρίσκο ενέσκυψε και πάλι στην ελληνική καθημερινότητα. Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν να αυξάνουν επικίνδυνα εκείνοι οι δανειολήπτες, οι οποίοι αποφάσισαν να μην πληρώσουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους, προσβλέποντας, ενδεχομένως, σε μια καλύτερη αντιμετώπιση τους από τα πιστωτικά ιδρύματα, μετά τις εκλογές. Ηταν τότε που είχαν φουντώσει οι φήμες ακόμα και για διαγραφές κεφαλαίων, από το αρχικό δάνειο, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός όσων δεν προσήλθαν στα γκισέ την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι ακόμα και μετά τη …διευκρίνηση ότι δεν τίθεται ζήτημα μη πληρωμής δανείων, ο ρυθμός των επισφαλειών δεν ανασχέθηκε, με αποτέλεσμα τέλος Φεβρουαρίου το συνολικό τους ύψος να φτάσει στο 1 δισ ευρώ. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο Μάρτιος

Πηγή: voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.