Σπάνε όλα τα φράγματα οι επισφάλειες των δανείων

Πολύ μεγάλη ανησυχία στα τραπεζικά επιτελεία για τους δανειολήπτες που δεν πληρώνουν τις δόσεις τους 

Στο 1 δισ ευρώ έφτασαν πλέον τα πρόσθετα δάνεια σε καθυστέρηση, μέσα σε ένα μόλις δίμηνο, αυτό του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τραπεζικά επιτελεία επικρατεί πολύ μεγάλη ανησυχία, καθώς η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για καθυστερήσεις της τάξης των 500 εκατ ευρώ. Στην πορεία, όμως, αποδείχθηκαν διπλάσιες! Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στα παραπάνω ποσά δεν συνυπολογίζονται οι ρυθμίσεις – μαϊμού, όπερ σημαίνει ότι το τελικό ύψος των πραγματικών επισφαλειων μπορεί τελικά να είναι πολύ ψηλότερο.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το πρόβλημα είχε αρχίσει να εμφανίζεται από το Δεκέμβριο, όταν το πολιτικό ρίσκο ενέσκυψε και πάλι στην ελληνική καθημερινότητα. Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν να αυξάνουν επικίνδυνα εκείνοι οι δανειολήπτες, οι οποίοι αποφάσισαν να μην πληρώσουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους, προσβλέποντας, ενδεχομένως, σε μια καλύτερη αντιμετώπιση τους από τα πιστωτικά ιδρύματα, μετά τις εκλογές. Ηταν τότε που είχαν φουντώσει οι φήμες ακόμα και για διαγραφές κεφαλαίων, από το αρχικό δάνειο, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός όσων δεν προσήλθαν στα γκισέ την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι ακόμα και μετά τη …διευκρίνηση ότι δεν τίθεται ζήτημα μη πληρωμής δανείων, ο ρυθμός των επισφαλειών δεν ανασχέθηκε, με αποτέλεσμα τέλος Φεβρουαρίου το συνολικό τους ύψος να φτάσει στο 1 δισ ευρώ. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο Μάρτιος

Πηγή: voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *