Στάση πληρωμών στο μέρισμα 230.000 συνταξιούχων

Στα όρια της κατάρρευσης το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

Επιστολή για επικείμενη στάση πληρωμών από τον Μάιο στα μερίσματα που λαμβάνουν 230.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου απέστειλε στο υπουργείο Εργασίας το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) προειδοποιώντας ότι τα λεφτά τελειώνουν σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με την επιστολή από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τα μερίσματα στους δικαιούχους του από τα ταμειακά του διαθέσιμα!

«Τα διαθέσιμα του Ταμείου, με βάση το καταγραφόμενο μηνιαίο έλλειμμα, επαρκούν έως το τέλος Μαρτίου για την καταβολή των μερισμάτων του μηνός Απριλίου», αναφέρεται στην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα κατ’ αποκλειστικότητα ο Ελεύθερος Τύπος.

«Θα πρέπει να εγκριθεί επειγόντως από τον αμέσως επόμενο μήνα», όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της επιστολής, «η συνεχής έκτακτη επιχορήγηση στο Ταμείο, προκειμένου να μη βρεθεί σε αδυναμία καταβολής μερισμάτων».

Το Ταμείο έχει ήδη εξαντλήσει τα διαθέσιμά του για να πληρώσει τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, αλλά από τον Απρίλιο και μετά, δηλαδή για τα μερίσματα του Μαΐου και των επόμενων μηνών, θα πρέπει να πάρουν οι συνταξιούχοι χρήματα και δεν υπάρχουν.

Ακόμη και αν χρειαστεί να ρευστοποιήσει το σύνολο της περιουσίας που διαθέτει σε μετοχές, ομόλογα, στο Κοινό Κεφάλαιο της Τραπέζης της Ελλάδος, το ποσό που μπορεί να εξασφαλίσει το ΜΤΠΥ ανέρχεται στα 52 εκατ. ευρώ, όταν για τα μερίσματα των μηνών Μαΐου έως και Δεκεμβρίου χρειάζονται 158 εκατ. ευρώ!

Πέραν αυτών, η ρευστοποίηση της περιουσίας του θα γίνει με τεράστια ζημιά, καθώς η αξία κτήσης των τίτλων που διαθέτει το ιστορικό αυτό ταμείο του Δημοσίου είναι 204,7 εκατ. ευρώ, ενώ αν πουληθούν αυτή τη στιγμή, στις τρέχουσες χαμηλές τιμές της αγοράς, θα πιάσουν μόλις 52 εκατ. ευρώ!

Η επιστολή έχει αποδέκτη τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη και στάλθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου, ώστε και η ηγεσία του υπουργείου να είναι πλήρως ενημερωμένη.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.