Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12την απέρριψαν απότι κατάλαβα γιατί ήθελαν να δουν τα οικονομικά όρια, από τις 4500€ στην αρχή με έφτασαν στις 15500€ σταδιακά παίρνοντας κάθε 2 μέρες τηλέφωνο και ανεβά…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπερα. για Dimitris75 ναι για ενα χρονο. εκανα αιτημα και αναμενω, παντως φαίνεται δυσχερης η αντιμετωπιση σου αιτιολόγησαν γιατί απέρριψαν το αίτημά σου ? από τη n…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12καλημέρα, είχα διαβάσει για κουρέματα που άρχισαν οι τράπεζες, μου ήρθε επιστολή από alpha για εφάπαξ καταβολή περίπου 5300€ για κάρτα και δάνειο, συνολικά το χρέος είν…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
Minilink

Στήνονται «δόκανα» για όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό

Στο μικροσκόπιο των τραπεζών – αλλά και της Εφορίας – μπαίνουν πλέον όλα τα εμβάσματα προς το εξωτερικό, καθώς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ΣΔΟΕ στήνουν «δόκανο» σε όσους βγάζουν χρήματα. Πλέον, ο έλεγχος γίνεται σε όλα τα εμβάσματα, ανεξαρτήτως ποσού, ενώ ακόμα και για όσους στέλνουν τμηματικά λιγότερα χρήματα, οι τράπεζες αθροίζουν το σύνολο των εμβασμάτων. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται ήδη σε ισχύ από το 2010, αλλά έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς αυξάνεται και ο αριθμός των εμβασμάτων.

Ετσι, οι εμπορικές τράπεζες σε καθημερινή βάση αναφέρουν τα στοιχεία αυτά στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να δημιουργηθεί ένας κατάλογος όσων έβγαλαν χρήματα από τη χώρα το τελευταίο διάστημα, ο οποίος μπορεί να γίνει αντικείμενο διασταύρωσης με την Εφορία.

Στόχος είναι να ελεγχθεί η πηγή των χρημάτων, καθώς και αν τα ποσά αυτά δικαιολογούνται με βάση προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις.

Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τις ισχύουσες συνθήκες και την κείμενη νομοθεσία, η διακίνηση κεφαλαίων είναι απολύτως νόμιμη.

Εντούτοις, στην τρέχουσα συγκυρία, εκτιμάται ότι όσοι κάνουν συναλλαγές μεγάλων ποσών είναι εξαιρετικά πιθανό να κληθούν να δώσουν λογαριασμό για τις κινήσεις τους. Παράλληλα, αμέσως μπαίνουν στο στόχαστρο της Εφορίας για πιθανό έλεγχο, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επιχειρήσεις.

Ετσι, και προκειμένου να αποφύγουν τις κακοτοπιές, οι τραπεζίτες προειδοποιούν τους πελάτες τους ώστε να είναι απολύτως νομότυποι, ακόμη και εκείνους που στέλνουν εμβάσματα στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Δηλαδή, στην περίπτωση των επιχειρήσεων, όσοι κάνουν συναλλαγές με το εξωτερικό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, συνοδεύοντας τη συναλλαγή τους με σχετικά δικαιολογητικά, μέσω των οποίων θα επεξηγούν τον λόγο για τον οποίο αποστέλλεται το έμβασμα, αλλά και την πηγή από την οποία προήλθαν τα χρήματα.

Αντίστοιχα, για τους ιδιώτες, τα πράγματα περιπλέκονται στην περίπτωση που οι αποστολείς του εμβάσματος δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων, κυρίως επειδή δεν καλύπτονται από το ύψος των φορολογικών τους δηλώσεων. Αυτό σημαίνει ότι άμεσα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας και άλλων εποπτικών φορέων. Παράλληλα, και με δεδομένο ότι πλέον οι Αρχές γνωρίζουν ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έστειλαν τα συγκεκριμένα ποσά στο εξωτερικό, αν θελήσουν να τα επιστρέψουν στο μέλλον, δεν αποκλείεται να γίνουν αντικείμενο ρυθμίσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη προκύπτει ότι οι ρυθμιστικές αρχές, έχοντας στα χέρια τους τα στοιχεία αυτά, είναι πολύ πιθανό να έρθουν σε επαφή με τράπεζες από το εξωτερικό στις οποίες έγιναν οι καταθέσεις. Και αυτό, προκειμένου στη συνέχεια να διασταυρώσουν τα στοιχεία και να αποκτήσουν πληροφορίες για άλλα εμβάσματα από τα ίδια πρόσωπα στο παρελθόν, στοιχείο που μπορεί να τις βοηθήσει στις διασταυρώσεις που γίνονται για τη φορολογική συμπεριφορά όσων μετέφεραν τα χρήματα.

Παράλληλα, οι ρυθμιστικές αρχές διατηρούν τα στοιχεία αυτά για την περίπτωση που στο μέλλον τεθεί σε εφαρμογή κάποιο πρόγραμμα επαναπατρισμού κεφαλαίων, προκειμένου να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι έκαναν σχετικές κινήσεις, αλλά και το ύψος των κεφαλαίων που έφυγαν στο εξωτερικό.

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/news/oikonomia/34441–lr——” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>