Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Σταματάει τη χρηματοδότηση σε εταιρείες με ανασφάλιστους η Πειραιώς

Να και μια είδηση που αξίζει κανείς να αναφέρει, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από εισήγηση του Μ. Σάλλα, θα σταματήσει να χρηματοδοτεί εταιρείες οι οποίες διαθέτουν ανασφάλιστους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς έκανε την συγκεκριμένη εισήγηση θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η Τράπεζα θα επιβραβεύει τις επιχειρήσεις εκείνες που σέβονται τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο και θα διακόπτει τη χρηματοδότηση σε όσες εταιρείες επιχειρούν να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη και να αυξήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιώντας ανασφάλιστο ή αδήλωτο προσωπικό.

Όπως αναφέρεται σε ψήφισμα της γενικής συνέλευσης, η Τράπεζα Πειραιώς «από το ξεκίνημά της και σταθερά μέχρι σήμερα έχει αποκηρύξει, σε θεσμικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο κάθε μορφή παράνομης εργασίας, έχοντας δείξει έμπρακτα ότι ο σεβασμός στην εργασία είναι το πρώτο δείγμα πολιτισμού, ο ακρογωνιαίος λίθος της υγιούς και μακρόπνοης ανάπτυξης».

Η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε την απόφαση να εντάξει στις προϋποθέσεις στήριξης και χρηματοδότησης κάθε είδους επιχειρηματικότητας, σε ατομική ή εταιρική βάση, όχι μόνο τα λογιστικά μεγέθη, αλλά και την πιστή προσήλωση σε μία βασική αρχή: Καμία οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα πρέπει να θίγει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πλέον, η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα χρηματοδοτεί καμία επιχείρηση ή οικονομική μονάδα που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της ως προς την προστασία των εργαζομένων της από την ανασφάλιστη ή αδήλωτη εργασία.

Κατά τα λοιπά, η γενική συνέλευση αποφάσισε να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7,335 δισ ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς. Το 10% των ιδιωτικών κεφαλαίων που απαιτούνται προκειμένου η τράπεζα να παραμείνει ιδιωτική έχει υπερκαλυφθεί, καθώς έχει συγκεντρώσει 570 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να καλυφθούν και τα υπόλοιπα, μέχρι τα 733 εκατ. ευρώ, ώστε να μην εκδοθούν μετατρέψιμες ομολογίες CoCos.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

9 Σχόλια Σταματάει τη χρηματοδότηση σε εταιρείες με ανασφάλιστους η Πειραιώς

 • begar

  Καλό ως σκέψη, καλύτερο ως διαφήμιση.

  Για να δούμε τι καταλαβαίνουμε:

  Ο σουβλατζής της γειτονιάς, που έχει έναν ανασφάλιστο υπάλληλο, δεν θα λαμβάνει δάνειο σίγουρα.

  Ο καρχαρίας, που διαθέτει 500 ανασφάλιστους, που χρωστά ήδη μερικά εκατομμύρια στην τράπεζα και που αν δεν πάρει νέο δάνειο, θα κηρύξει πτώχευση, δηλ. η τράπεζα θα χάσει τα λεφτά της,, άραγε, δεν θα ξαναπάρει δάνειο;

 • margi

  Καλησπέρα και πάλι. Ξέρει ή έχει κανείς κανα νέο απο bad ΑΤΕ? Ρωτάω γιατί σε μένα ήρθε σε μορφή λογαριασμού βέβαια ότι το ποσό της κάρτας είναι όλο απαιτητό αμέσως. Φυσικά η κάρτα είναι ρουφηγμένη εδώ και 6μηνο ( την εποχή που ρουφήχτηκε εγώ πλήρωνα κανονικά΄χωρίς να ξέρω ότι η κάρτα μου πέρασε στον εκκαθαριστή επειδή τη στιγμή της απόσχισης είχα 2μηνη καθυστέρηση). Τηλεφωνικά δεν με έχει ενοχλήσει κανείς μέχρι τώρα. Δεν ξέρω τι να κάνω να επικοινωνήσω μαζί τους γιά κανα διακανονισμό ή τάχουν εντελώς χαμένα εκεί στο Μαράντο οπότε να κάνω τη πάπια? Γνωρίζει κανείς τίποτα παραπάνω?
   

  • begar

   Κάνε την πάπια προς το παρόν.

   • margi

    κουάξ κουάξ begar (δηλ. ευχαριστώ πολύ στα παπαίικα) και γω αυτό λέω αν και φοβάμαι τίποτα ΔΠ και με βλέπω να βγαίνω ζητιανιά για 4 χήνες.

  • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

   Αυτοματοποιημένο μηχανογραφικό κείμενο είναι… Σαν τα mk4, mk5, mk14, mk2 κ.λπ. της Εθνικής και τα ανάλογα της πάλαι ποτέ ΓΕΝΙΚΗΣ. Τα ίδια και στο Τ.Τ.

 • noname

  Πως θα ξέρει η τράπεζα ότι ο σουβλατζής έχει ανασφάλιστο;

  • begar

   Σιγά μην ξέρει.

   Το μόνο που βλέπω εγώ, είναι μέσα στα δικαιολογητικά για δανειοδότηση, να απαιτεί και βεβαίωση ότι ποτέ στο παρελθόν δεν τον έχουν τσακώσει για ανασφάλιστους υπαλλήλους.

   • clv

    Λίγο τραβηγμένα μου ακούγονται όλα αυτά. Για να υπάρχει μαύρη εργασία θα πρέπει πρώτα πρώτα να υπάρχει εργασία. Μη ξεχνάμε ότι ζούμε στην πρωταθλήτρια χώρα της ανεργίας. Ας φτιάξουν δουλειές και μετά ας ψάξουν τους ανασφάλιστους. Πάντα ανάποδα αρχίζουμε σε αυτή τη χώρα

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  Καλησπέρα,
  Εχθές ανέφερε το περιστατικό επίδοσης ΔΠ μέσω συστημένης αλληλογραφίας…….. Περιμένω ακόμα νέα του γείτονα δανειολήπτη. Ωστόσο, μιλώντας με εν ενεργεία έμπορο γνωστό μου -που ασφαλώς έχει τεράστια οικονομιά προβλήματα- έμαθα πως κυκλοφορεί η φήμη ότι υπάρχουν τέτοια κρούσματα ακόμα και μεταξύ διαδίκων εμπόρων. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>