Στα 2,7 δισ. τα απλήρωτα χρέη στην εφορία μέσα σε δύο μήνες

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα έφτασαν τα 87 δισ. – Σε ασφυξία τα νοικοκυριά ενώ έρχονται νέοι φόροι 

Σε αδυναμία πληρωμής έχουν φτάσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2016 (και ενώ απέμενε η «ουρά» μόνον του ΕΝΦΙΑ να πληρωθεί) δημιουργήθηκε ένα νέο «βουνό» από απλήρωτους φόρους. Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, γιατί οι φόροι του 2016 δεν έχουν αρχίσει καν ακόμα να πληρώνονται. Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών βλέπουν την ανάγκη να επανέλθουν επειγόντως οι ρυθμίσεις με τις 100 δόσεις, γιατί τις χάνουν πλέον και αυτοί ακόμα που τις έχουν ήδη κάνει, αφού δεν μπορούν να πληρώνουν ταυτόχρονα με τους παλιούς και τους τρέχοντες νέους φόρους, οπότε και το δημόσιο θα σταματήσει να εισπράττει οτιδήποτε σε ελάχιστους μήνες. 
 
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το λεγόμενο «νέο» ληξιπρόθεσμο χρέος, δηλαδή αυτό που δημιουργήθηκε μέσα στις 60 μόλις πρώτες μέρες του 2016 (στο δίμηνο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Φεβρουάριο) παρουσίασε αύξηση κατά 2,755 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,4 αφορούν αποκλειστικά χρέη στην εφορία (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) που έμειναν απλήρωτα.
 
Όσον αφορά στο «παλιό» ληξιπρόθεσμο χρέος, αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου στα 84,15 δισεκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο στα 86,9 δισ. ευρώ!
 
Να σημειωθεί ότι από το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος του 2016, ο προϋπολογισμός  προβλέπει ότι θα εισπράττεται το 23% μέσα στην ίδια χρονιά.  Ως τώρα πάντως η εισπραξιμότητα είναι μόλις …10,4%, δηλαδή ούτε στα μισά.

Όσον αφορά στο «παλιό» ληξιπρόθεσμο χρέος, αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου στα 84,15 δισεκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό χρέος των φορολογούμενων προς το δημόσιο στα 86,9 δισ.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.