Στα 856 εκ. ευρώ τα χρέη προς την ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς!!

Ραγδαία αύξηση των χρεών προς την ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς που ανέρχονται στα 856 εκ. ευρώ ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με την οποία τα χρέη θα αυξηθούν περαιτέρω καθώς χιλιάδες καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.


Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ, η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της εκτόξευσης των απλήρωτων λογαριασμών και τονίζει ότι 320.000 καταναλωτές πέρυσι είχαν προχωρήσει σε διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, μια δυνατότητα που φέτος δεν υπάρχει.

Η Ομοσπανδία χαρακτηρίζει πρόκληση την απόφαση να κόβεται το ρεύμα σε ιδιώτες καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων καθώς όπως υποστηρίζει, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 141 εκ. ευρώ από τα οποία, 3,8 εκ. είναι τα χρέη του Υπουργείου Υγείας.
Το πρωί πάντως οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα στο Υπουργείο Υγείας, μια κίνηση διαμαρτυρίας, όπως είπαν, για το χαράτσι και την απειλή διακοπής του ρεύματος στους πολίτες.
ΔΕΗ: Οι καταναλωτές εξοφλούν τους λογαρισμούς που περιλαμβάνουν και το τέλος ανικήτων
Η ΔΕΗ από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος και δεν προκύπτει σημαντική μεταβολή στις συνήθειες των πελατών της, σχετικά με την εξόφληση των λογαριασμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ μέχρι σήμερα, έξι μέρες μετά την λήξη των πρώτων λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν τη χρέωση του Νόμου 4021/11 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), πάνω από το 73% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έχουν εξοφληθεί.
Δηλαδή, από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν ήδη έχουν εξοφληθεί οι 63.082.

thoureios.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *