Στα 856 εκ. ευρώ τα χρέη προς την ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς!!

Ραγδαία αύξηση των χρεών προς την ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς που ανέρχονται στα 856 εκ. ευρώ ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με την οποία τα χρέη θα αυξηθούν περαιτέρω καθώς χιλιάδες καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.


Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ, η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της εκτόξευσης των απλήρωτων λογαριασμών και τονίζει ότι 320.000 καταναλωτές πέρυσι είχαν προχωρήσει σε διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, μια δυνατότητα που φέτος δεν υπάρχει.

Η Ομοσπανδία χαρακτηρίζει πρόκληση την απόφαση να κόβεται το ρεύμα σε ιδιώτες καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων καθώς όπως υποστηρίζει, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 141 εκ. ευρώ από τα οποία, 3,8 εκ. είναι τα χρέη του Υπουργείου Υγείας.
Το πρωί πάντως οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα στο Υπουργείο Υγείας, μια κίνηση διαμαρτυρίας, όπως είπαν, για το χαράτσι και την απειλή διακοπής του ρεύματος στους πολίτες.
ΔΕΗ: Οι καταναλωτές εξοφλούν τους λογαρισμούς που περιλαμβάνουν και το τέλος ανικήτων
Η ΔΕΗ από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι η συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος και δεν προκύπτει σημαντική μεταβολή στις συνήθειες των πελατών της, σχετικά με την εξόφληση των λογαριασμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ μέχρι σήμερα, έξι μέρες μετά την λήξη των πρώτων λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν τη χρέωση του Νόμου 4021/11 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), πάνω από το 73% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έχουν εξοφληθεί.
Δηλαδή, από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν ήδη έχουν εξοφληθεί οι 63.082.

thoureios.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.